Csokis-narancsos rizspuding: igazi bekuckózós csemege

4
Nyomtatás
Csokis-narancsos-rizspuding-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a csokis-narancsos rizspuding az új kedvenc nassolnivalód lesz: karakteres, gazdag ízvilág jellemzi és elképesztően krémes!

Ha egy egyszerűen készülő, nemcsak desszertként fogyasztható, de tízóraira vagy akár reggelire is beilleszthető nassolnivalót készítenél, akkor ez a csokis-narancsos rizspuding legyen az!

Mesésen krémes, a narancshéjnak köszönhetően aromás, a rizstől pedig tápláló ez a desszert. Én ebben a változatban datolyát használtam: így nemcsak hozzáadottcukor-mentes, de sokkal több rostot tartalmaz, mintha más édesítő kerülne bele cukor helyett.

Csokis-narancsos rizspuding

Csokis-narancsos-rizspuding

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 150 g hosszú szemű rizs
  • 400 ml víz
  • 10 szem királydatolya
  • 400 ml kókuszital vagy más növényi ital
  • 1 csipet
  • 1 közepes bionarancs reszelt héja
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A rizst öblítsük le folyó víznél, majd a vízzel és kevés sóval főzzük puhára.

Közben a datolyákat magozzuk ki, és 10-15 percre áztassuk forró vízbe. Szűrjük le.

Az elkészült rizst minden más hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk krémesre.

Kanalazzuk egyforma poharakba, és akár már melegen, vagy kihűlés után fogyasszuk. Hűtőben 3-4 napig eláll.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon