Mennyei, krémes rizspuding: fahéjtól és kókusztól illatos

Kókuszos-fahéjas rizspuding cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rizspuding fantasztikus édesség, mely a vaníliától, fahéjtól és a kókusztól csodás ízt kap. Próbáld ki te is ezt a nagyszerű finomságot!

A rizspuding megtalálható a török, indiai és a hazai konyhában is, nálunk tejberizsként ismert. A finomság egyszerűen összedobható, és rengetegféleképpen kerülhet az asztalra. Mi most egy növényi itallal készült változatot mutatunk, melyben a fahéj különleges aromája dominál.

A rizspuding készítéséhez a legjobb, ha rizottórizst használsz, így lesz tökéletes az édesség textúrája. A recept sűrű, konzerves kókusztejet és hígabb kókuszitalt is tartalmaz. A gyümölcs aromája remekül érződik, kiegészülve a fahéjjal, citrommal és a vaníliával.

Az édesség finom melegen és hidegen is: tálalásnál dobd még fel fahéjjal vagy valamilyen gyümölcskompóttal, és még mazsolát is keverhetsz hozzá.

Kókuszos-fahéjas rizspuding

Kókuszos-fahéjas rizspuding ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g kókusztej (konzerv)
  • 400 ml kókuszital
  • 1 darab biocitrom reszelt héja
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál fahéj
  • 80 g rizs (rizottórizs)
Recept idők

Elkészítés:

A kókusztejet és a kókuszitalt mérjük lábasba, és kezdjük el melegíteni. Közben adjuk hozzá a citrom reszelt héját, a mézet, vaníliát és a fahéjat.

Amikor felforr, keverjük hozzá a rizst, és alacsony lángon, 30-35 perc alatt főzzük készre. Miközben készül a rizs, a pudingot gyakran keverjük át, kóstoljuk meg.

A házi rizspudingot fahéjjal megszórva vagy édes kompóttal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük