Ropogós bundában sült, sajtos cukkinifasírt: eteti magát, olyan finom
Kívül kellemesen roppanós, belül pedig lágy és ízes a cukkinifasírt, bármilyen köret vagy főzelék mellé tökéletesen illik.
A Közel-Kelet kedvence, a falafel csicseriborsóból készül, és mára az egész világot meghódította. A finomság nem csak a vegetáriánusok körében népszerű, még a legnagyobb húsevők is örömmel falatozzák.
A fehérjedús fasírt frissen készítve az igazi, érdemes saját szájíz szerint alakítani a fűszerezését. Sőt, még extra alapanyagokkal is izgalmasabbá teheted. Bátran keverj brokkolit, sárgarépát vagy cukkinit a csicseriborsós masszához. Fűszerek közül használhatsz chilit vagy pirospaprikát, a petrezselyem mellé pedig friss koriander is kerülhet. A kész falafelt jólesik pitában, zöldségekkel falatozni, de mártogatós vagy más köret mellé is kínálható.
A csicseriborsót egy éjszakára áztassuk hideg vízbe, másnap szűrjük le és késes aprítóban daráljuk simára a lila hagymával, vöröshagymával, fokhagymával és a petrezselyemmel együtt.
A megtisztított cukkinit reszeljük le, majd a sütőporral, liszttel és a fűszerekkel (só, bors, római kömény, chili) együtt adjuk a csicseriborsós keverékhez, és forgassuk egybe az alapanyagokat.
A bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd bő, forró olajban, néhány perc alatt süssük készre a finomságot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu