Szaftos, karcsúsító hamis lasagne – Ugyanolyan finom, mint az igazi

cukkini lasagne
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon szeretem a cukkinit minden formában, most épp tésztahelyettesítőként használtam egy finom lasagne-receptben.

Ez a lasagne azért szuper, mert úgy élvezhetjük az ízeket, hogy közben nem kell aggódnunk a plusz kilók miatt. A cukkini gyönyörűen viselkedik, mint tésztahelyettesítő, sőt, még szaftosabb is lesz tőle az ételünk, mintha tésztával készítenénk, és ami a legfontosabb, rengeteg fölös kalóriát spórolunk meg így.

A húsimádók is szeretni fogják, mert azzal viszont nem spórolunk a receptben. A cukkini nem túl hivalkodó, mégis finom, a padlizsán pedig karaktert ad az ételnek.

Cukkinis lasagne

cukkini lasagne recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 500 gramm darált hús
  • 2 darab babérlevél
  • 0.5 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 1 teáskanál oregánó (őrölt)
  • 0.5 teáskanál bors
  • 50 dekagramm paradicsom
  • 3 darab cukkini
  • 1 darab padlizsán
  • 300 gramm mozzarella sajt
  • 200 gramm ricotta sajt
  • 50 gramm parmezán sajt
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a szószt. A hagymát vágjuk apró darabokra. Az olívaolajat öntsük egy serpenyőbe, melegítsük fel, de ne legyen túl forró. Adjuk hozzá a hagymát, pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a darált húst is. Jól pirítsuk meg. Adjuk hozzá a babérlevelet, a fahéjat, morzsoljuk bele az oregánót, szórjuk bele a borsot. Jól keverjük meg, és főzzük pár percet. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, és így főzzük további negyed órát. 

Karikázzuk fel a cukkinit, a padlizsánt és a mozarella sajtot. A szeleteket fektessük egy papírtörlőre, majd a tetejére is tegyünk egyet, hogy a felesleges nedvességet felszívja. Így a zöldségek nem fogják szétáztatni a lasagne-t. Ha kicsit megpirítjuk a zöldségeket, akkor is távozik belőlük a nedvesség. 

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.               

Állítsuk össze a lasagne-t. Egy jénaiba fektessük le először a cukkini- és a padlizsánszeleteket. Utána fektessünk rá mozarellaszeleteket, majd öntsünk rá a szószból, végül tegyünk rá ricottát is. Ezt a műveletet folytassuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mozarella kerüljön. A végén szórjuk meg parmezánnal.

Addig süssük, amíg a teteje arenyszínűre nem pirul és a sajt "bugyborékolni" nem kezd. Vegyük ki a sütőből, és ízlés szerint szórjunk rá apróra vágott petrezselymet. Mielőtt tálaljuk, várjunk negyed órát, hogy kicsit kihűljön. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük