Légies, fehérjedús omlett puha cukkinivel keverve: feta sajttal szórd meg a tetejét

4
Nyomtatás
cukkinisomlett
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Laktató meleg reggeliként, de könnyed vacsoraként is megállja a helyét a zöldséges omlett, sós sajttal kínálva lesz tökéletes.

Ha a sima tojásrántotta vagy omlett helyett valami izgalmasabb tojásos ételt készítenél reggelire, próbáld ki ezt a receptet. Fűszerekkel, cukkinivel és hagymával keverve mennyei lesz a tojáslepény, érdemes adni neki egy esélyt, ha kedveled ezt a lédús zöldséget. 

A cukkini alapvetően semleges ízű, úgyhogy bátran fűszerezd, a tojásos alapba mehet chili, fokhagyma és friss menta is, a zöldfűszer nagyon jól passzol a zöldséghez. Mivel az omlett alapvetően könnyű étel, hogy picit laktatóbb legyen, kenyeret is kevertünk bele, de ez el is hagyható. 

A kész cukkinis omlettet sós feta sajt koronázza meg, ne hagyd le róla.

Cukkinis omlett

cukkini

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 darab cukkini
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 0.5 csokor friss menta
  • 8 darab tojás
  • 0.5 tk sütőpor
  • 0.5 tk chilipehely
  • 1 tk fokhagymapor
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 szelet fehér kenyér
  • 80 ml tej
  • 100 gramm feta sajt
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, vágjuk vékony karikákra vagy kockákra. Sózzuk be, majd tegyük félre 15 percre, utána itassuk fel róla a nedvességet. 

Közben a hagymát pucoljuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre. A menta leveleit szedjük le, mossuk át, majd tépkedjük kisebb darabokra.

A kenyér héját vágjuk le, a belét áztassuk a tejbe. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy sütőbe is betehető, mélyebb serpenyőben forrósítsunk olajat, majd dobjuk rá a hagymát és a cukkinit, dinszteljük őket puhára, picit pirítsuk le őket 7-8 perc alatt. Keverjük hozzá a mentát is, majd kapcsoljuk le a lángot, tegyük félre a zöldségeket.

A tojásokat keverjük össze egy kevés sóval, borssal, a fokhagymaporral, chilivel és a sütőporral. A beáztatott kenyeret nyomkodjuk ki, majd darabokra tépve keverjük hozzá a tojáshoz.

Öntsük a tojásos keveréket a cukkinis-hagymás alapra, majd toljuk a sütőbe 15-20 percre, míg a tojás megszilárdul.

Sós feta sajttal megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon