Szaftos rakott krumpli sok sajttal és tejföllel: másnap még finomabb
A rakott krumpli igazi hagyományos kedvenc, a kiadós fogás izgalmas variációkban kerülhet az étkezőasztalra, soha nem lehet ráunni.
A krumplis ételekkel sosem lehet mellélőni, lehet az rakott burgonya, krumplileves vagy krumplipörkölt. Most egy kicsit sem hétköznapi fogás kerül terítékre, melynek a látványától eláll a lélegzeted.
A krumplirolád receptjével netezés közben találkoztam, és annyira megtetszett, hogy muszáj volt kipróbálnom. Bevallom, a feltekerésétől féltem, először kissé ügyetlenül álltam hozzá, de aztán adta magát. A lényeg, hogy a krumpli szép vékonyra legyen szeletelve, ha vastag, akkor már nehezebb lesz a dolgod.
A megtisztított burgonyát szeleteljük fel olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, a legjobb, ha gyaluljuk.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd szórjuk rá a reszelt parmezán felét. Erre sorakoztassuk a burgonyaszeleteket úgy, hogy picit fedjék egymást. Ezután szórjuk rá a maradék reszelt parmezánt, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre.
Míg a krumpli sül, készítsük el a ragut: a finomra aprított hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a darált húst, és pirítsuk 20-25 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, kakukkfűvel, fokhagymával, és a sűrített paradicsomot is keverjük hozzá.
A kész ragut szépen oszlassuk el a krumpliágyon, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel. Az így kapott roládot szeletekre vágva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu