
Egyszerű almás kevert sütemény – Nagyon szaftos és puha a tésztája
Duplán fahéjas az almás kevert süti, a tésztájába és a tetejére is kerül az illatos fűszerből, de a vanília sem maradhat ki belőle.
Az ősz az alma igazi szezonja, ilyenkor minden az egyszerre édes és savanykás gyümölcsről szól. Isteni levesek, köretek, sütemények készülnek belőle, sós és édes ételek kiegészítője is lehet.
Ezt a puha sütit nagyon egyszerű összedobni, kevert tésztája van, csak össze kell forgatni az alapanyagokat. A masszát dió és alma dobja fel, utóbbitól lesz szaftos, az olajnak köszönhetően pedig nagyon omlós a tészta, így napok múlva sem szárad ki.
Ha már alma, a fahéj sem hiányozhat mellőle, de bátran keverj bele egy csipet szerecsendiót és szegfűszeget is.
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra, béleljünk ki egy 23x33 centis tepsit sütőpapírral.
Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el a magházukat, majd vágjuk egészen pici kockákra. A diót ízlés szerint vágjuk durvára vagy egészen finomra.
A lisztet, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót keverjük össze egy tálban.
Egy másik tálban keverjük habosra az olajat a cukrokkal, a tojással és a vaníliakivonattal.
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, míg csomómentes nem lesz a massza, majd forgassuk bele az almát és a diót is.
Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, majd toljuk a sütőbe 45-50 percre, tűpróbával ellenőrizzük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu