Puha diós-almás süti: a gyümölcs tartja szaftosan a tésztát

5
Nyomtatás
almas-dios-suti2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nagyon omlós és puha az egyszerű, kevert diós-almás süti tésztája, a gyümölcsnek és az olajnak köszönhetően napok múlva sem szárad ki.

Az ősz az alma igazi szezonja, ilyenkor minden az egyszerre édes és savanykás gyümölcsről szól. Isteni levesek, köretek, sütemények készülnek belőle, sós és édes ételek kiegészítője is lehet.

Ezt a puha sütit nagyon egyszerű összedobni, kevert tésztája van, csak össze kell forgatni az alapanyagokat. A masszát dió és alma dobja fel, utóbbitól lesz szaftos, az olajnak köszönhetően pedig nagyon omlós a tészta, így napok múlva sem szárad ki.

Ha már alma, a fahéj sem hiányozhat mellőle, de bátran keverj bele egy csipet szerecsendiót és szegfűszeget is.

Diós-almás süti

almas-dios-suti

Hozzávalók 23 x 33 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 300 g búzaliszt
  • 1 ek. fahéj
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 100 g kristálycukor
  • 150 g barna cukor
  • 180 ml napraforgóolaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 3 db tojás
  • 150 g dió
  • 3 közepes db alma
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 165 fokra, béleljünk ki egy 23x33 centis tepsit sütőpapírral.

Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el a magházukat, majd vágjuk egészen pici kockákra. A diót ízlés szerint vágjuk durvára vagy egészen finomra.

A lisztet, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót keverjük össze egy tálban. 

Egy másik tálban keverjük habosra az olajat a cukrokkal, a tojással és a vaníliakivonattal.

Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, míg csomómentes nem lesz a massza, majd forgassuk bele az almát és a diót is.

Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, majd toljuk a sütőbe 45-50 percre, tűpróbával ellenőrizzük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon