Krémes karácsonyi diótorta: beragyogja az ünnepi asztalt

13
Nyomtatás
diótcov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodaszép diótorta pofonegyszerűen készül, az alapja bevált piskóta, a krémje pedig pudingos, diós. A desszertet kínálhatod cicoma nélkül is, de mégiscsak ünnepibb, ha felöltözteted.

Az én karácsonyi asztalomra mindig kerül valamilyen torta. A leggyakrabban a diósra esik a választásom, amit nagyon egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig lenyűgöző.

Így is lehet!

A torta alapja a kedvenc 5 tojásos piskótám, ami elronthatatlan! Ha azt szeretnéd, hogy a tészta is kapjon egy kis pluszt, akkor bátran keverj hozzá 1 evőkanál diót 1 evőkanál liszt helyett.

Karácsonyi diótorta

diótcov

Hozzávalók x cm-es formához 24 cm átmérőjű formához

Piskóta:

  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 3 dl tej
  • 100 g cukor
  • 50 g vaníliapuding
  • 250 g vaj
  • 100 g cukor (a vajhoz)
  • 100 g darált dió
  • 1 evőkanál rum
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásokat válasszuk szét.

A sárgáját a cukor felével keverjük fehéredésig.

A fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.

A lisztet forgassuk egybe a sóval és a sütőporral.

A sárgáját és a fehérjét keverjük egybe, ezután adjuk hozzá a lisztes keveréket.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát. Ezután toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre. (A sütési idő a sütőtől is függ, ezért fél szemünk mindig legyen rajta.)

Krém:

A tejet mérjük magas falú edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot, pudingot, és alacsony láng felett folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Ezután tegyük félre, tegyünk a tetejére egy fóliát, így nem bőrösödik be, és hűtsük ki teljesen.

A vajat és a cukrot keverjük habosra.

A kihűlt krémhez adjuk a habosra kevert vajat, darált diót és a rumot.

Összeállítás:

A piskótát vágjuk két lapra. Ezután az egyik lapot helyezzük tálcára, majd kenjük meg bőségesen krémmel, de gondoljunk a torta oldalára és a tetejére is. A megkent lapra helyezzük rá a másik piskótát. A maradék krémet vigyük fel a torta oldalára és a tetejére.

A tortát tetszés szerint díszítsük fel diódarabokkal.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon