Roppanós, diós teasütemény porcukorba forgatva – Az oroszok kedvence

oroszdióscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Imádom az egyszerű, gyors recepteket, amikkel nem kell sokat bajlódni, a végeredmény mégis fantasztikus lesz. Az egyik kedvenc diós csemegém pont ilyen.

A diós teasütemény elkészítését garantáltan imádni fogjátok. Nem kell félni a mosogatnivalótól, egy tálban szépen összeállítjuk a tésztát, majd formázunk, sütünk és hempergetünk. Ugye milyen fantasztikus?

Én mindig kis labdácskákat formázok a tésztából, de nyugodtan ki is nyújthatjuk és vághatunk belőle szép csíkokat is. Készítsük úgy, ahogy a legkönnyebbnek érezzük.

A diós csemege kívül kellemesen roppan, belül pedig lágy tészta található. Az oroszok kedvelt diós teasüteményének többféle változata is ismert, a porcukros a legegyszerűbb, érdemes ezzel a verzióval kezdeni, máskor akár csokiba is belemártogathatjuk a diós labdákat. A tészta omlós textúrája miatt 4-5 napig is eláll a csemege, lezárt dobozban tárolhatjuk a konyhánk polcán, szóval érdemes dupla adagot készíteni. Egyszerűsége miatt a gyerekek bevonásával is elkészíthetjük, a kis labdák formázását nyugodtan rájuk bízhatjuk.

Diós teasütemény

oroszdiósct

Hozzávalók 8 személyre

  • 3 bögre finomliszt
  • 1 bögre porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 25 dekagramm vaj
  • 1 bögre darált dió
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • porcukor a hempergetéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálba öntjük és összegyúrjuk, ha száraznak érezzük a tésztát, tejfölt adjunk hozzá, ha ragacsosnak, akkor lisztezzük. A tésztánk akkor jó, ha puha, könnyen dolgozható lesz.

A tésztából formázzunk tetszőleges golyókat, a diós tésztájú labdákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

A diós golyókat még forrón hempergessük porcukorba.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük