Fűszeres almakompót házilag: fahéj és szegfűszeg bolondítja meg
Az almakompót sokunk kedvenc gyerekkori csemegéje, a receptjét pedig érdemes leporolni, hiszen a hűvös időkben igazán jól jön a lélekmelengető ízvilág.
Ezzel a végtelenül egyszerű, mindössze 5 összetevős recepttel ínyenc áfonyakompótot készíthetsz. A teljes folyamat 20 percet vesz igénybe, és főzés után akár azonnal eheted. Fontos, hogy ez nem befőtt, hiszen nem tartalmaz tartósítószert, így néhány napon belül fogyaszd el.
Felhasználhatod palacsintához, gofrihoz, zabkásához, tejberizshez, joghurthoz, de önmagában, kiskanállal is megállja a helyét. Ha van néhány bögre áfonyád, amivel nem tudod, mit kezdj, vagy csak megkívánsz valami szuper gyümölcsös csemegét, akkor ez legyen az első választásod!
Tegyük az áfonya felét egy kisebb edénybe, és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Közepes hőfokon, időnként megkeverve főzzük 10 percig.
Adjuk hozzá az áfonya másik felét, és együtt is főzzük őket további 5 percig, amíg a kompót kissé sűrű, szirupos állagot kap.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni: egy sűrű, lekvárra emlékeztető kompót lesz a jutalmunk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu