Krémes, édes kuszkusz túróval és gyümölcsökkel dúsítva – Energiabomba reggeli
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha ezzel az egészséges és tápláló reggelivel kezded a napot, biztosan nem fog többet mutatni a mérleg az ünnepek után sem.
A kuszkuszt mindenképpen érdemes beiktatnod az étrendedbe, mert jóval egészségesebb köret, mint a rizs vagy a krumpli. Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, semmi mást nem kell tenned, mint kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntened, letakarnod, és megvárnod, amíg a kis szemek megszívják magukat és megdagadnak.
Semleges íze van, úgyhogy az ízesítésének csak a fantáziád szab határt. Ha húsok mellé szánod, akkor ezt a könnyed, petrezselymes-citromos változatot ajánljuk. Ha pedig édességet készítenél, és igazi fehérjebombát szeretnél, keverj hozzá túrót, és turbózd fel aszalt gyümölcsökkel. Megváltás lesz a lakomák után ez a reggeli, amely egészséges, mégis laktató.
A kuszkuszt nem véletlenül ajánlják fogyókúrázóknak, ugyan a szénhidráttartalma csak kicsit kevesebb, mint a rizsé, de szelént tartalmaz, valamint jó növényi fehérjeforrás is. A kuszkuszról itt olvashatsz bővebben.
Édes kuszkusz túróval és gyümölccsel
Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 gramm kuszkusz
- 500 milliliter tej vagy növényi ital
- 120 gramm aszalt gyümölcs (barack, szilva)
- 250 gramm túró
- opcionális méz
Elkészítés:
A kuszkuszt tegyük egy nagyobb tálba. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk tetszőleges méretűre, ha apróbb, könnyebben megpuhul.
A tejet melegítsük majdnem forrásig, majd öntsük rá a kuszkuszra, takarjuk le, és hagyjuk 10 percet állni. Adjuk hozzá a túrót és az aszalt gyümölcsöket. Ízlés szerint keverhetünk hozzá mézet. Várjunk, amíg picit hűl, és utána azonnal fogyasztható.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors