Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Olajozzunk ki egy öntöttvas edényt.
A karfiolról távolítsuk el a leveleket, majd alaposan mossuk át kívülről, és próbáljuk meg a rózsák között is átöblíteni. Tegyük egy száraz konyharuhára, itassuk fel róla a nedvességet.
Egy kis tálban keverjük össze a fűszereket, a reszelt parmezánt és fokhagymát, illetve az olívaolajat.
A karfiolt tegyük egy deszkára fejjel lefelé, és próbáljuk meg levágni a torzsa nagyobb, keményebb részét, de vigyázzunk, hogy azt a részt már ne távolítsuk el, amihez a rózsák csatlakoznak. Maradjon egyben a fej.
Kenjük le a karfiolt kívülről a fűszeres keverékkel, de próbáljunk meg a rózsák közé is juttatni belőle, ezt a szára felől tudjuk megtenni.
A karfiolt tegyük az előkészített edénybe, majd fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe 30 percre.
Vegyük le a fóliát, emeljük a sütő hőfokát 200 fokra, majd tegyük vissza a sütőbe még 30 percre. Mikor a villa könnyen belemegy a rózsákba, biztosan készen van.
Tahiniöntettel kínáljuk.