Egészséges, egyszerű, szezonális és finom: készíts padlizsánpizzát!
Négy alapanyag, tíz perc munka, és kész is a vacsora

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

"Egyen mindenki padlizsánt, mert szezonja van" akciónk keretében egy újabb, ék egyszerű, de annál finomabb és kívánatosabb padlizsános receptet mutatunk. Padlizsán, paradicsom, bazsalikom, mozzarella, be a sütőbe, és már kész is az egészséges és finom padlizsánpizza.

Ami természetesen nem pizza, sőt, nincs is ilyen akciónk, hogy egyen mindenki padlizsánt, abból viszont még soha nem lett baj, ha valaki friss idényzöldségekből főzött. Egészséges, finom, olcsó, mi kell még? Használjuk ki, amíg lehet, és örüljünk minden percének!

Ez az étel tulajdonképpen csak kinézetében hasonlít a pizzához, na jó, ha úgy fűszerezzük, akkor egy kicsit az íze is, de nem kell rendelni tésztát gyúrni, keleszteni, nincs benne liszt, és ennek megfelelően szénhidrát is csak minimális, ezért nem is hizlal.

Viszont öt perc alatt összedobható, és ha éppen úgy áll a hőmérő, hogy még a sütő bekapcsolására is rá tudjuk venni magunkat, akkor nyert ügyünk van. Úgyhogy, végül is mégiscsak lenne létjogosultsága egy ilyen akciónak. Köretnek pedig elég hozzá egy kis baguette, természetesen a teljes kiőrlésű fajtából, ha már a fogyókúránál tartunk. 

Padlizsánpizza

padlizsánpizza paradicsommal, bazsalikommal és mozzarellával

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 darab padlizsán
  • 6 evőkanál olaj a kenéshez
  • 1 ízlés szerint
  • 5 darab paradicsom
  • 1 marék bazsalikom levelek
  • 20 dekagramm pizza mozzarella
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, és karikára vágjuk. Megkenjük az olajjal, rátesszük a feldarabolt paradicsomot, fokhagymát és a bazsalikomot, ráreszeljük a sajtot, és sütőpapírral kibélelt tepsin betoljuk a sütőbe. 180 fokon készre sütjük. Ennyi.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük