Egyéjszakás fahéjas, banános zabkása: tápláló reggeli

3
Nyomtatás
bananos-zabkasa2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezzel a banános zabkásával garantáltan kitart a lendület ebédig, ráadásul 5 perc munka összerakni: most egy főzés nélküli verziót mutatunk.

A zabkása készítése alapból sem nagy ördöngösség, de most egy még egyszerűbb, főzés nélküli verziót mutatunk: ehhez csak össze kell keverni mindent, majd a hűtőbe tenni pár órára. 

Az egyéjszakás zabkása nagy előnye, hogy akár előző este is összedobhatod, így másnap meg is van a tápláló, édes reggelid. Hogy kicsit pudingosabb állaga legyen, a chiamagot se hagyd ki belőle, ez ráadásul egy nagyon egészséges szuperélelmiszer is.

Az alapot készítheted vegán verzióban is, ebben az esetben növényi italt és juharszirupot használj, de ha ez nem szempont nálad, akkor sima tejjel és mézzel is működik a recept.

Egyéjszakás banános zabkása

bananos-zabkasa

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 0.5 db érett banán
  • 50 g zabpehely
  • 120 ml növényi ital vagy tej
  • 2 tk. chiamag
  • 2 tk. juharszirup
  • 0.25 tk. fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A banánt hámozzuk meg, majd egy villával pürésítsük egy kis tálban. Keverjük hozzá az összes többi hozzávalót.

Fedjük le a tálkát, majd tegyük a hűtőbe pár órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára.

Másnap banánkarikákkal kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon