10 szuper recept zabpehelyből – Nem csak energiát ad, kiváló sűrítőanyag is
A zabpehelyről először a zabkása juthat eszedbe, pedig ebből a gabonából rengeteg egészséges, rostdús, édes és sós fogást készíthetsz.
A zabkása készítése alapból sem nagy ördöngösség, de most egy még egyszerűbb, főzés nélküli verziót mutatunk: ehhez csak össze kell keverni mindent, majd a hűtőbe tenni pár órára.
Az egyéjszakás zabkása nagy előnye, hogy akár előző este is összedobhatod, így másnap meg is van a tápláló, édes reggelid. Hogy kicsit pudingosabb állaga legyen, a chiamagot se hagyd ki belőle, ez ráadásul egy nagyon egészséges szuperélelmiszer is.
Az alapot készítheted vegán verzióban is, ebben az esetben növényi italt és juharszirupot használj, de ha ez nem szempont nálad, akkor sima tejjel és mézzel is működik a recept.
A banánt hámozzuk meg, majd egy villával pürésítsük egy kis tálban. Keverjük hozzá az összes többi hozzávalót.
Fedjük le a tálkát, majd tegyük a hűtőbe pár órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára.
Másnap banánkarikákkal kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu