Egyserpenyős csirkecomb spenótos-gombás szószban: tejszín teszi krémessé

gombáscsirkecomb
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Amennyire összetettnek tűnik, annyira egyszerű ez a szaftos, krémes húsétel, ráadásul nem is tart sokáig az elkészítése.

Nagyon szaftos, nagyon egyszerű és még gyors is ez az egyserpenyős recept, ráadásul alig van utána mosogatnivaló. Mind a hús, mind a szósz ugyanabban az edényben készül, csak egy kis időeltolódással.

Mivel a combokat is a serpenyőben sütjük készre, mindenképpen combfilét érdemes használni, mert az sokkal gyorsabban átsül, mintha csontossal próbálkoznánk. Ha nem vagytok biztosak a sütési időben - hiszen ez a hús vastagságától is függ -, az egyik combot nyugodtan vágjátok ketté, hogy leellenőrizzétek, rózsaszín-e még a belseje.

A spenótos-gombás szósz alapját rengeteg tejszín képezi, de ha picit könnyedebbre szeretnétek, a felét alaplével vagy tejjel helyettesíthetitek.

Egyserpenyős csirkecomb

gombáscsirkecomb2

Hozzávalók 6 személyre:

Csirke:

  • 700 gramm csirkecombfilé
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál őrölt kakukkfű
  • 0.5 teáskanál őrölt rozmaring
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Szósz:

  • 1 evőkanál vaj
  • 250 gramm barna csiperkegomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál petrezselyem (friss)
  • 0.5 teáskanál őrölt kakukkfű
  • 0.5 teáskanál őrölt rozmaring
  • 360 milliliter tejszín
  • 50 gramm parmezán
  • 125 gramm bébispenót
Recept idők

Elkészítés:

Papírtörlővel itassuk fel a felesleges nedvességet a csirkecombokról. A fokhagymaport, a zöldfűszereket, a sót és a borsot keverjük össze. Szórjuk a csirkecombokra, egyenletesen oszlassuk el rajtuk.

Melegítsünk olívaolajat egy nagyobb, mélyebb serpenyőben. A csirkecombokat kettesével süssük meg közepes lángon, először a bőrös felükkel lefelé süssük őket kb. 8 percig, majd fordítsuk meg őket, a másik felüket is 8 percig süssük, vagy míg a belsejük teljesen át nem sül. A sütési idő a combfilék vastagságától is függ. Tegyük őket egy tányérra, majd fedjük le, hogy ne hűljenek ki.

A serpenyőbe tegyünk egy kis vajat, majd dobjuk rá az összeszeletelt gombát. Kb. 4-5 percig pirítsuk, míg puha nem lesz, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, zöldfűszereket, sót, borsot. Keverjünk rajta egyet.

Öntsük rá a tejszínt, majd gyöngyözve főzzük, míg el nem kezd besűrűsödni. Ekkor keverjük bele a reszelt parmezánt és a bébispenótot, 2-3 perc alatt a sajt elolvad, a spenót pedig összeesik. 

Tegyük vissza a csirkecombokat a szószba, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Melegen tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük