Így süss édesburgonyát egészben: 5 perc vele a tényleges munka
Az édesburgonya sütése sosem volt még ennyire egyszerű: pár perc munkával krémesre sült és édes zöldséget készíthetsz, amit rengeteg recepthez felhasználhatsz.
Ha köret, akkor burgonya. A hagyományos krumpli helyett érdemes édesburgonyára váltani, mert egészségesebb és nagyon ízletes. A batátából rengetegféle izgalmas finomságot kínálhatsz, próbáld ki pürének vagy sült krumplinak. És ha már utóbbi, ne a szokásos bő olajban, hanem tepsibe tolva, leheletnyi zsiradékkal süsd készre.
A sütőben sült batáta egyszerű köret, könnyen elkészíthető, mégis fantáziadús. Rengetegféle fűszerrel, plusz alapanyaggal izgalmasabbá tehető. Én most lila hagymával, fokhagymával és fűszerekkel megbolondítva sütöttem pirosra.
A megtisztított burgonyát vágjuk egyforma méretű kockákra és tegyük keverőtálba.
A megtisztított lila hagymát daraboljuk fel tetszőlegesen, forgassuk hozzá a burgonyához.
A krumplihoz és a lila hagymához adjuk hozzá a sót, borsot, fűszerpaprikát, fokhagymát és az olajat. Az egészet keverjük alaposan össze, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu