Kívül ropogós, belül krémes édesburgonya: ennek a köretnek nem lehet ellenállni

9
Nyomtatás
sult-edeskrumpli2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az édesburgonya lila hagymával, fűszerekkel és olajjal pirul készre. Egyszerű, mégis nagyszerű köret, mely kezdőknek is sikerülni fog.

Ha köret, akkor burgonya. A hagyományos krumpli helyett érdemes édesburgonyára váltani, mert egészségesebb és nagyon ízletes. A batátából rengetegféle izgalmas finomságot kínálhatsz, próbáld ki pürének vagy sült krumplinak. És ha már utóbbi, ne a szokásos bő olajban, hanem tepsibe tolva, leheletnyi zsiradékkal süsd készre.

Lila hagymával az igazi!

A sütőben sült batáta egyszerű köret, könnyen elkészíthető, mégis fantáziadús. Rengetegféle fűszerrel, plusz alapanyaggal izgalmasabbá tehető. Én most lila hagymával, fokhagymával és fűszerekkel megbolondítva sütöttem pirosra.

Egyszerű édesburgonya-köret

sult-edeskrumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg édesburgonya
  • 2 fej lila hagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vágjuk egyforma méretű kockákra és tegyük keverőtálba.

A megtisztított lila hagymát daraboljuk fel tetszőlegesen, forgassuk hozzá a burgonyához.

A krumplihoz és a lila hagymához adjuk hozzá a sót, borsot, fűszerpaprikát, fokhagymát és az olajat. Az egészet keverjük alaposan össze, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon