Hagymás-sajtos pite egyszerűen: leveles tészta az alapja

38
Nyomtatás
Egyszerű hagymás pite cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kevés munkával, pillanatok alatt készül az ízletes hagymás pite, amit krémleves mellé is kínálhatsz.

A sós piték finomak, jól bírják a csomagolást, és még krémleves mellé is remekül illenek, pont, mint ez a hagymás. A leveles tésztás alappal készült finomság krumplikrémleves, sajtkrémleves és póréhagyma-krémleves mellé is tökéletes, és persze magában is falatozható.

A hagymás pite házi tésztára is pakolható, de leveles tésztával sokkal könnyebb elkészíteni. A sós pitére mehetnek a fűszerek, én csak őrölt borssal szeretem, de kakukkfűvel is kipróbálhatod. Tejföl helyett pedig krémsajt is kerülhet a tésztára.

Egyszerű hagymás pite

Egyszerű hagymás pite ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 darab lila hagyma
  • 1 darab póréhagyma
  • 1 csomag leveles tészta
  • 250 g tejföl
  • 200 g reszelt sajt
  • ízlés szerint őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat tisztítsuk meg és vágjuk fel olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk.

A leveles tésztát hajtsuk vagy nyújtsuk ki. Ezután helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg tejföllel, rakjuk rá a hagymákat, és szórjuk meg sajttal. Ha szeretnénk, szórjuk meg frissen őrölt borssal. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-30 perc alatt süssük készre.

Fotók: Botos Claudia

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon