8 isteni sütemény kevert tésztából – Kezdők is elkészíthetik őket
Könnyítsd meg a dolgodat, készíts kevert tésztából süteményt, az élmény ugyanolyan, a munka viszont jóval kevesebb lesz vele, például a tojásokat nem kell szétválasztanod.
Én személy szerint jobban szeretem az egyszerűbb finomságokat: ilyen ez a kakaós kocka is, amely egy kamrasüti, hiszen – általában – otthon is megtalálható alaphozzávalók alkotják. A sütemény tésztája álompuha, köszönhetően a lekvárnak, amelytől pluszízt is kap a finomság.
A tésztába bármilyen lekvár remekül illik. Én barackkal, eperrel és szilvával szoktam összedobni, de áfonyával is nagyon finom. A sütit kockákra vágva, porcukorral szórva kínáld. Ha nagyon édesszájú vagy, tejszínhabbal és bogyós gyümölcsökkel is kipróbálhatod, és vaníliafagyi is szuperül passzol hozzá.
Nem csak összetevőiben szerény, a sütemény elkészítésében is egyszerű. Kezdő fakanáltanocok is bátran nekiállhatnak, hisz csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, aztán mehet is a sütőbe.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit (24x39 cm) béleljük ki sütőpapírral.
A lisztet forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a kakaóval.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral, ezután adjuk hozzá a tejet, olajat és a lekvárt. Ezután a lisztes keveréket apránként adjuk a tojásos keverékhez.
A masszát simítsuk az előkészített tepsibe, majd toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (sütési idő 30-40 perc).
Az elkészült süteményt hűtsük ki, majd vágjuk fel tetszés szerint (kockákra), majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu