
Álompuha répás-almás sütemény: kevert tésztás receptet mutatunk
Aki a répatortát szereti, annak ez az almával és dióval megbolondított, kevert tésztás változat is tetszeni fog.
Ez a kevert tésztás sütemény egy időtlen klasszikus, ami talán sosem megy ki a divatból. Édes vaníliaízzel csábít, amit mennyei cukormáz, díszítésként pedig apró cukorkák borítanak be.
Egyszerű elkészíteni, és biztos, hogy komoly rajongótáborra fog szert tenni ez a kervert tésztás süti. Csupa, a konyhában alapból is megtalálható hozzávalóból készül, talán csak a díszítésért kell majd a boltba szaladni.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot, a tojásokat, az olajat és a vaníliakivonatot. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz az állaga. Adjuk hozzá a tejfölt és keverjük simára.
Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd a tejjel felváltva adjuk hozzá a nedves keverékhez. Keverjük folyamatosan, amíg sima állagot nem kapunk.
Öntsük a tésztát egy 23x33 cm-es tepsibe, és süssük kb. 25-30 percig, vagy amíg a fogpiszkálópróba nem igazolja, hogy a tészta mindenütt rendesen átsült.
Vegyük ki a sütőből a tepsit, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg hűl, készítsük el a vajkrémet. Ehhez a hideg vajat verjük habosra. Kb. 5-7 perc. Alacsony fokozaton adjuk hozzá a porcukrot, majd a kivonatot, végül pedig a tejszínt is.
Keverjük az egészet további 3-5 percig, amíg könnyű és habos nem lesz.
Ezután kenjük meg vele a már kihűlt tortát. Tegyük hűtőbe a tálalásig, majd vágjuk fel ízlés szerint.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu