Meseszép epres piskótarolád: tejszínes krém borítja a puha tésztát
A pompás piskótarolád selymes, tejszínes, fehér csokis krémmel és eperrel készül. Pompás desszert, melynek az elkészítése nem is olyan nehéz.
Ha te sem tudsz betelni az eperrel, készítsd el minél többféle formában, ezt a chiapudingot semmiképp ne hagyd ki. A chiamagokat eperpürével, tejjel és joghurttal kell összekeverni, majd állni hagyni, ahogy megduzzadnak, besűrítik a folyadékot, zselés állaguk lesz.
A desszertet könnyedén elkészítheted vegán verzióban is, a tejet cseréld bármilyen növényi italra (kókusszal és mandulával lesz a legjobb), a joghurtot kókuszjoghurtra válthatod, méz helyett pedig juharsziruppal is édesíthetsz. Utóbbit az eper édességétől függően adagold, ha érettek, zamatosak a szemek, lehet, kevesebb is elég lesz.
Az epret tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra.
Tegyük a tejjel, joghurttal, vaníliakivonattal és a mézzel együtt egy tálba, majd botmixerrel pürésítsük. Keverjük bele a chiamagot.
Osszuk szét a keveréket 4-6 tálka, pohár között, majd tegyük őket a hűtőbe minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu