Illatos levendulás limonádé: mézzel még finomabb a nyári frissítő
Ez a limonádé az egyik legfrissítőbb, legaromásabb nyári ital, amit otthon elkészíthetsz: házi levendulainfúzió kerül bele.
Az ízesített limonádék fénykorukat élik, a legnépszerűbbnek számító levendulás, bodzás vagy épp mentás mellett a gyümölcsösek is gyakran versenybe szállnak. Ha pedig a legjobb házi gyümölcsös limonádét szeretnéd elkészíteni, akkor ezzel az epressel nem foghatsz mellé. Végtelenül egyszerű, mindössze 4 hozzávaló szükséges az összeállításához, és bármelyik szörpből készült változatot lekörözi.
Mindössze egy turmixgépre van hozzá szükség – amelyben az epret lepürésítheted –, majd egy szűrőre vagy tiszta konyharuhára, hogy az apró magoktól megszabadulhass. Ha pedig a magok nem zavarnak, akkor ezt a lépést akár ki is hagyhatod.
Az epret mossuk meg, vágjuk le a szárait, és turmixgépben pürésítsük le. Szűrjük át egy szűrőn vagy tiszta konyharuhán, majd tegyük félre.
A cukrot tegyük egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a víz felét, és forraljuk fel. Folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Egy nagyobb kancsóban keverjük össze a kihűlt cukorszirupot, a maradék vizet, a citromlevet és az eperpürét. Jéggel kínáljuk, tetszés szerint eperdarabokkal, citromkarikákkal díszítsük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu