Krémes sajttorta rengeteg étcsokival – Sütés nélkül készül
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Téli saláta bébispenóttal: mustáros öntet koronázza meg
Különleges házi dijoni mustár: pikáns feltét vagy mártogatós
Selymes, tormás krumplikrémleves: tejtermék nélkül is sűrű és gazdag
Egyéjszakás fahéjas, banános zabkása: tápláló reggeli
Rostban gazdag köretek: nemcsak finomak, de egészségesek is
Azon kívül, hogy isteni és nagyon csokis, még sütni sem kell ezt a sajttortát, úgyhogy duplán is érdemes elkészíteni.
A sajttortában az a jó, hogy nem lehet megunni, legalábbis aki szereti, biztos, hogy szívesen enné akár hetente is. A sajttorta tényleg nagyon egyszerű sütemény, össze kell keverni minden hozzávalót, rákanalazni a kekszes-vajas alapra, majd kicsit pihentetni a hűtőben. Bár sütés nélkül készül, a pihentetést nem lehet megúszni, úgyhogy egy kevés türelemre azért szükség van.
A sajttortának rengeteg változata létezik. Van, aki csak a hagyományosat szereti, de van, aki szeret kísérletezni és gyümölcsöt vagy más finomságot, például csokoládét kever a tésztájába. Ez is egy csokis verzió, még az alján lévő keksz is kakaós.
Étcsokis sajttorta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 gramm kakaós keksz
- 80 gramm vaj
- 250 milliliter tejszín
- 250 gramm mascarpone
- 100 gramm étcsoki
- 100 gramm porcukor
Elkészítés:
A kekszet daráljuk meg. A vajat olvasszuk fel, keverjük el a darált keksszel. Egy 20 centiméteres csatos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a kekszes keveréket úgy, hogy a forma falára is jusson belőle. Tegyük hűtőbe pihenni egy órára.
A mascarponét keverjük össze a porcukorral. Az étcsokit olvasszuk fel, majd forgassuk a mascarponéhoz. A tejszínt verjük kemény habbá, majd azt is forgassuk óvatosan a csokis keverékbe. A krémet öntsük a kekszes alapra, majd tegyük legalább 4 órára a hűtőbe. A tetejére tegyünk egy adag tejszínhabot és díszítsük csokiforgáccsal.
Fotó: Getty Images