Ezersziget öntet mentesen: percek alatt kész a házi dresszing

12
Nyomtatás
Ezersziget-ontet-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az Ezersziget öntet egyszerűen készül, és nagyon sokoldalúan felhasználható: salátára, húshoz és szendvicsbe is mennyei, és még mártogatósként is eheted!

Az Ezersziget öntet egy erőteljesebb ízű, karakteres dresszing, amely remek kiegészítője salátáknak vagy húsoknak, de szendvicshez is remekül illik. Sőt, krémes állaga miatt mártogatósként is fogyaszthatod sült krumpli vagy chips, esetleg csíkokra vágott friss zöldség mellé.

Sok recept csemegeuborkát is használ hozzá: ha te is így tennél, akkor nagyon apróra darabold, ha pedig elkészítés után mégsem érzed eléggé krémesnek a szószt, akkor tedd aprítógépbe, és zúzd a kívánt állagúra.

Ezersziget öntet

Ezersziget-ontet

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 200 g vegán majonéz
  • 2 ek. ketchup
  • 1 fej vöröshagyma lereszelve vagy nagyon apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 tk. fehérborecet
  • 0.25 tk. pirospaprika
  • 0.25 tk.
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk egy kisebb tálba minden hozzávalót, és alaposan keverjük össze.

Fogyasztás előtt rövid időre tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon