Édesburgonyás falafel egyszerűen: ezt készítsd, ha unod a klasszikus változatot
Annyira szereted az édesburgonyát, hogy legszívesebben mindent abból főznél? Készítsd el most falafelként, csicseriborsóval kombinálva!
A falafel az egyik legkedveltebb finomság, amely még a legnagyobb húsrajongók szívét is megdobogtatja. Bár hagyományosan bő olajban sül készre, sütőbe tolva és forró levegős gépben is össze lehet dobni.
A csicseriborsós finomság többféle különleges változatban is kipróbálható: a masszába mehetnek különleges fűszerek vagy lédús zöldségek. A falafel finom cukkinivel, brokkolival és sütőtökkel dúsítva is. Ha nyitott vagy az ilyen extra változatokra, akkor spenóttal keverve próbáld ki!
Az olaj kivételével az összes hozzávalót tegyük késes aprítóba és keverjük simára. Ezután nedves kézzel vagy kanállal formázzunk teszőleges golyókat a masszából.
A golyókat, ha szeretnénk, forgassuk zsemlemorzsába, majd sorakoztassuk a falafelt sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután fújjunk (olajsprayből adagolva) vagy locsoljunk rá kevés olajat, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 18-22 percre, amíg szép aranybarnára sül.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu