
Aranybarna falafel cukkinivel dúsítva: frissen sütve az igazi

Pillanatok alatt elkészül a csodás falafel, melynek masszáját a cukkini tartja szaftosan. Mártogatóssal vagy salátával kötelező kipróbálni!
A Közel-Kelet kedvence, a falafel csicseriborsóból készül, és mára az egész világot meghódította. A finomság nem csak a vegetáriánusok körében népszerű, még a legnagyobb húsevők is örömmel falatozzák.
A fehérjedús fasírt frissen készítve az igazi, érdemes saját szájíz szerint alakítani a fűszerezését. Sőt, még extra alapanyagokkal is izgalmasabbá teheted. Bátran keverj brokkolit, sárgarépát vagy cukkinit a csicseriborsós masszához. Fűszerek közül használhatsz chilit vagy pirospaprikát, a petrezselyem mellé pedig friss koriander is kerülhet. A kész falafelt jólesik pitában, zöldségekkel falatozni, de mártogatós vagy más köret mellé is kínálható.
-
2023-09-17 09:28:01
-
2023-01-14 10:16:01
-
2023-01-01 10:16:00
Cukkinifalafel

Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg csicseriborsó
- 1 fej lila hagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 darab cukkini
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál liszt
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál chili (opcionális)
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csicseriborsót egy éjszakára áztassuk hideg vízbe, másnap szűrjük le és késes aprítóban daráljuk simára a lila hagymával, vöröshagymával, fokhagymával és a petrezselyemmel együtt.
A megtisztított cukkinit reszeljük le, majd a sütőporral, liszttel és a fűszerekkel (só, bors, római kömény, chili) együtt adjuk a csicseriborsós keverékhez, és forgassuk egybe az alapanyagokat.
A bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd bő, forró olajban, néhány perc alatt süssük készre a finomságot.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!