Aranybarna falafel cukkinivel dúsítva: frissen sütve az igazi

Cukkinifalafel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt elkészül a csodás falafel, melynek masszáját a cukkini tartja szaftosan. Mártogatóssal vagy salátával kötelező kipróbálni!

A Közel-Kelet kedvence, a falafel csicseriborsóból készül, és mára az egész világot meghódította. A finomság nem csak a vegetáriánusok körében népszerű, még a legnagyobb húsevők is örömmel falatozzák.

A fehérjedús fasírt frissen készítve az igazi, érdemes saját szájíz szerint alakítani a fűszerezését. Sőt, még extra alapanyagokkal is izgalmasabbá teheted. Bátran keverj brokkolit, sárgarépát vagy cukkinit a csicseriborsós masszához. Fűszerek közül használhatsz chilit vagy pirospaprikát, a petrezselyem mellé pedig friss koriander is kerülhet. A kész falafelt jólesik pitában, zöldségekkel falatozni, de mártogatós vagy más köret mellé is kínálható.

Cukkinifalafel

Cukkinifalafel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg csicseriborsó
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 darab cukkini
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál liszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál chili (opcionális)
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára áztassuk hideg vízbe, másnap szűrjük le és késes aprítóban daráljuk simára a lila hagymával, vöröshagymával, fokhagymával és a petrezselyemmel együtt.

A megtisztított cukkinit reszeljük le, majd a sütőporral, liszttel és a fűszerekkel (só, bors, római kömény, chili) együtt adjuk a csicseriborsós keverékhez, és forgassuk egybe az alapanyagokat.

A bekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd bő, forró olajban, néhány perc alatt süssük készre a finomságot.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük