Puha muffin olvasztott fehér csokival a tésztájában: cseresznyével tökéletes lesz

cseresznyésmuffincover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A mutatós muffin tésztájába fehér csoki, kevés baracklekvár és zamatos piros gyümölcs, cseresznye kerül. Jól hangzik, ugye?

Ilyenkor nyáron jólesik szezonális gyümölcsökkel gazdagítani a süteményeket, megvannak a régi kedvenc receptek, amelyek mindig előkerülnek, de természetesen újdonságokkal is bővül a tárházunk, amiket magunk, családunk és vendégeink örömére mindig lelkesen készítünk el. A szépséges gyümölcsökből pedig nemcsak látványos, hanem nagyon finom desszertek készülnek.

A cseresznye és a meggy a nyár két nagy slágergyümölcse, amikből kevert sütik, piskóták és piték készülnek a leggyakrabban, de a piros finomságokat érdemes muffintésztába is belekeverni, méghozzá nem is akármilyenbe - az én kedvenc receptemben fehér csoki és baracklekvár lapul, amitől nemcsak zamatos, hanem szaftos is lesz a muffin. 

Egyszerű recept, de tovább lehet fokozni, például készíthetünk mascarponés krémet, amit habzsákba adagolva, jól behűtve a muffin tetejére nyomhatunk, egy-egy szem cseresznyével megkoronázva a finomságot. Persze, ha nem szeretnénk ennyire cifrázni a dolgokat, krém nélkül, esetleg egy kis porcukorral meghintve is kínálhatjuk. Cseresznye helyett meggyel is elkészíthető, esetleg barackkal, amit felkockázva keverhetünk a tésztába.

Fehér csokis muffin cseresznyével

cseresznyésmuffinct

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dekagramm cseresznye
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 15 dekagramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 8 dekagramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 10 dekagramm vaj
  • 10 dekagramm fehér csoki
Recept idők

Elkészítés:

A fehér csokit a vajjal együtt vízgőz felett összeolvasztjuk.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a legjobb, ha ezt robotgéppel tesszük, majd hozzákeverjük a vajas csokit, a liszttel elkevert sütőport és a baracklekvárt.

A kimagozott cseresznyét is a tésztába keverjük.

A muffintepsit kapszlival kibéleljük, majd a tésztát beleadagoljuk, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, alkalmazzunk tűpróbát.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük