Illatos, fehérborban párolt kelkáposzta: szalonna koronázza meg

4
Nyomtatás
feherborban-parolt-kelkaposzta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fehérborban párolt kelkáposzta egy új szintje a köreteknek, ugyanis extraként tejföl és szalonna is kerül bele, ezzel még különlegesebb lesz.

A párolt káposzta manapság nem csak az ünnepi asztalon kap helyet, hétköznapi fogásnak számít. Legyen az lila vagy fehér káposzta, vörös- vagy fehérborban főzve vagy párolva, különféle fűszerekkel megspékelve, mindenhogy különleges köret, de akár főétel is készülhet belőle.

Ezúttal egy olyan receptet mutatunk, amelyben a párolás áldozata a kelkáposzta lesz. Fehérborban puhítjuk, az extra ízt pedig a szalonna adja meg. Hétköznapi egytálételnek, de ünnepi köretnek is kiváló ötlet.

Fehérborban párolt kelkáposzta

feherborban-parolt-kelkaposzta

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 fej kelkáposzta
  • 120 g füstölt szalonna
  • 60 g vaj
  • 90 ml száraz fehérbor
  • 1 ek. kapor
  • 2 tk. köménymag
  • 2 ek. tejföl
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát öblítsük le, majd a torzsája nélkül vágjuk fel kis darabokra. A szalonnát szintén vágjuk apróra.

A kaprot öblítsük le, majd csepegtessük le és aprítsuk fel.

Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a felvágott szalonnát, és 4-5 percig pirítsuk közepes lángon.

Ezután adjuk hozzá a felaprított kelkáposztát, és alaposan keverjük össze az egészet.

Adjuk hozzá a bort, és ízlés szerint sózzuk, illetve borsozzuk meg.

Fedjük le, és alacsony lángon főzzük kb. 10 percig, amíg a káposzta megpuhul.

Ekkor adjuk hozzá a köményt, a kaprot és a tejfölt is. 

Főzzük további 5 percig, majd már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon