Serpenyőben pirult, fokhagymás káposzta: tökéletes köret húsok mellé
Gyorsan és egyszerűen készül a serpenyős, pirított káposzta, amelynek a fokhagyma és a chili a lelke.
A párolt káposzta manapság nem csak az ünnepi asztalon kap helyet, hétköznapi fogásnak számít. Legyen az lila vagy fehér káposzta, vörös- vagy fehérborban főzve vagy párolva, különféle fűszerekkel megspékelve, mindenhogy különleges köret, de akár főétel is készülhet belőle.
Ezúttal egy olyan receptet mutatunk, amelyben a párolás áldozata a kelkáposzta lesz. Fehérborban puhítjuk, az extra ízt pedig a szalonna adja meg. Hétköznapi egytálételnek, de ünnepi köretnek is kiváló ötlet.
A káposztát öblítsük le, majd a torzsája nélkül vágjuk fel kis darabokra. A szalonnát szintén vágjuk apróra.
A kaprot öblítsük le, majd csepegtessük le és aprítsuk fel.
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a felvágott szalonnát, és 4-5 percig pirítsuk közepes lángon.
Ezután adjuk hozzá a felaprított kelkáposztát, és alaposan keverjük össze az egészet.
Adjuk hozzá a bort, és ízlés szerint sózzuk, illetve borsozzuk meg.
Fedjük le, és alacsony lángon főzzük kb. 10 percig, amíg a káposzta megpuhul.
Ekkor adjuk hozzá a köményt, a kaprot és a tejfölt is.
Főzzük további 5 percig, majd már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu