Céklás hummusz gazdagon: így dobd fel a klasszikus változatot
Készíts hummuszt lenyűgöző bíborlila színben: az amúgy is tartalmas fogást egészítsd ki a vitaminbomba céklával.
A hummuszról a legtöbbünknek a csicseriborsóból, közel-keletet idéző fűszerekkel készülő mártogatós jut az eszébe, azonban más alapanyagokból is mennyei ez az étel. Ebben a receptben egy különleges változatot mutatok, amelynek feketebab az alapja, és ízesítését tekintve is mexikói stílus jellemzi.
Olyan fűszerek kerülnek bele, mint a kömény, a füstölt paprika vagy a friss koriander, és tökéletes választás pirítós vagy pita mellé, vagy mexikói ételek kísérőjeként. Ez a recept konzerves feketebabot használ, de ha éppen száraz hüvelyes van otthon, akkor abból is tökéletes lesz a kence. Abban az esetben azonban hosszabb elkészítési idővel számolj.
A babot szűrjük le, tegyük valamennyi hozzávalóval együtt aprítógépbe, és 1,5-2 perc alatt dolgozzuk krémes állagúra.
Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá néhány evőkanálnyi vizet, egyszerre mindig csak egyet, nehogy túl híg legyen.
Kanalazzuk tálkába, zöldségekkel, chipsszel, pitával kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu