Fenyőfasüti leveles tésztából: gyors desszert a karácsonyi asztalra

Nyomtatás
Karacsonyfa suti c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Extravagáns, nem mindennapi, mégis könnyen elkészíthető ünnepi desszertet szeretnél? Mutatjuk is a receptjét.

A kész leveles tésztából készülő fenyőfasütinél kevés látványosabb, ugyanakkor egyszerűbben elkészíthető sütemény létezik. Kevés munka szükséges hozzá, hiszen mindössze annyi vele a dolgod, hogy a tésztát megkened mogyorókrémmel, egy éles késsel formára szabod, kivagdosod a fenyőfa ágait, és az elkészítésnél leírt módon formázod őket. 

Ha szeretnél valami házit csempészni bele, akkor otthon készített mogyorókrémet használj, amihez itt találsz egy szuper és könnyű receptet. A töltelék mellett természetesen a tészta elkészítésére is van otthon lehetőséged, és ahhoz is tudunk segítséget nyújtani: ebben a receptben megtalálsz minden szükséges információt hozzá.

Ha pedig más ízesítéssel készítenéd, akkor a csokis, a lekváros vagy a spekulatius krémes változatok is mennyeiek lesznek.

Fenyőfasüti

Karacsonyfa suti 1

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 2 db levelestészta-lap
  • 6 ek mogyorókrém
  • 1 ek növényi olaj (semleges ízű)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

Az egyik tésztát helyezzük a tepsibe, és vágjunk belőle egy háromszög formát, meghagyva egy kisebb részt az alján, ami a fenyőfa törzse lesz.

Kanalazzuk rá a mogyorókrémet, és egyengessük el a felületén. Helyezzük rá a másik tésztát is, tenyérrel óvatosan nyomkodjuk az alsóra, hogy az esetleg beszorult levegő kiszabaduljon, majd vágjuk a felső tésztát is az alsó mintájára.

Kifelé irányuló mozdulatokkal vágjuk ki az ágakat: 2-2,5 cm vastagságúra alakítsuk őket, a háromszög közepén pedig egy 5-6 cm-es sávot hagyjunk érintetlenül, az fogja egyben tartani a fát.

A csúcsától indulva alakítsuk ki az ágakat: csavarjuk meg 1 vagy 2 alkalommal a kivágott csíkokat. 

A maradék tésztából vágjunk csillag vagy más tetszőleges formát, és azt is kenjük meg a krémmel, és helyezzük a fenyőfa mellé (így semmi nem megy kárba).

Egy sütőecset segítségével kenjük meg a tészták felszínét az olajjal, majd tegyük be a sütőbe. Süssük 12-15 percig, amíg a tészta felemelkedik és aranybarna színt kap.

Sütés után 5 percig pihentessük, majd szórjuk meg porcukorral.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon