Fokhagymás-cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom

52
Nyomtatás
Fokhagymás-cukkinis lepény cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A cukkinis lepény szuper harapnivaló, ami jólesik magában vagy valamilyen kencével kínálva.

A cukkini kedvelt zöldség, mivel az íze nem mondható karakteresnek, rengetegféle finom fogás összedobható belőle. Akár még édes sütitésztába is kerülhet a cukkini, mivel jó szaftossá teszi. Most egy sós lepény receptjét mutatom, mely puha és ízletes, mindenkinek ízleni fog!

Így is lehet!

A massza bátran fűszerezhető. Elfér még benne egy kis füstölt paprika vagy chilipaprika, és friss zöldfűszereket is lehet használni. A különlegesebb ízek kedvelői aszalt paradicsomot is darabolhatnak a cukkinis lepénybe. A tepsibe simított massza tetejére pedig sajtot is lehet szórni.

Fokhagymás-cukkinis lepény

Fokhagymás-cukkinis lepény ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab krumpli
  • kevés olaj
  • 15 dkg liszt
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál joghurt
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit, a hagymát és a krumplit tisztítsuk meg, majd reszeljük le.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük le kevés olajjal.

A lereszelt zöldségeket forgassuk egybe a liszttel, tojással, joghurttal, sóval, borssal és fokhagymával. Ezt a masszát simítsuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.

A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon