Parmezános cukkinitócsni sütőben sütve: laktató finomság olajszag nélkül
A cukkinitócsni bő olajfürdő helyett tepsiben sül ropogósra, így még finomabb és diétásabb is lesz.
A cukkini kedvelt zöldség, mivel az íze nem mondható karakteresnek, rengetegféle finom fogás összedobható belőle. Akár még édes sütitésztába is kerülhet a cukkini, mivel jó szaftossá teszi. Most egy sós lepény receptjét mutatom, mely puha és ízletes, mindenkinek ízleni fog!
A massza bátran fűszerezhető. Elfér még benne egy kis füstölt paprika vagy chilipaprika, és friss zöldfűszereket is lehet használni. A különlegesebb ízek kedvelői aszalt paradicsomot is darabolhatnak a cukkinis lepénybe. A tepsibe simított massza tetejére pedig sajtot is lehet szórni.
A cukkinit, a hagymát és a krumplit tisztítsuk meg, majd reszeljük le.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük le kevés olajjal.
A lereszelt zöldségeket forgassuk egybe a liszttel, tojással, joghurttal, sóval, borssal és fokhagymával. Ezt a masszát simítsuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu