Aranybarnára sült rántott karaj krémsajttal töltve: ebből biztos a repeta
A rántott hús klasszikus hétvégi ebéd, de mindig lehet finomabb és különlegesebb. Mi most sajtkrémmel töltöttük meg a szeleteket.
A rántott hús minden magyar ember szívének kedves. Ez a finomság a legtöbb család vasárnapi étkezőasztalán kötelező, szeretjük sült krumplival vagy pürével kínálva, és persze kiadós szendvics is készülhet belőle. A frissensült nem csak hazánkban kedvelt, az egész világon kedvelik, rengetegféle izgalmas változatot lehet kipróbálni.
Ha te is szereted a rántott karajt, akkor itt az ideje, hogy új receptet tesztelj le. A vékonyra klopfolt szeleteket egy éjszakára áztasd fokhagymás tejbe. A pácnak köszönhetően a hús ízletes és omlós, szinte szétolvad a szájban.
A húst klopfoljuk vékony szeletekre, majd sózzuk le mindkét oldalán.
A tejet öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a szeleteket helyezzük a fokhagymás tejbe, fedjük le folpackkal, és egy éjszakára helyezzük hűtőbe.
Másnap a húst csepegtessük le, majd panírozzuk a szeleteket a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Ezután bő, forró olajban oldalanként süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu