A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben, míg al dente nem lesz. Ha kész, szűrjük le, tegyünk félre egy bögrényit a főzővizéből.
Közben a hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.
Forrósítsunk 3 ek. olívaolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a vöröshagymát. Ha puha, mehet rá a fokhagyma is. Fél perc múlva szórjuk rá a sót, borsot, chilipelyhet, oregánót, forgassuk egybe, majd szedjük egy tányérra.
A maradék olívaolajat és a vajat forrósítsuk fel a serpenyőben. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, majd kevergetve pirítsuk meg 2-3 perc alatt, míg aranybarna színt kap. Kapcsoljuk le a lángot alatta.
Keverjük a morzsához a fűszeres, hagymás keveréket, majd a reszelt parmezánt is, végül a kifőtt tésztát. Forgassunk mindent egybe, hogy a morzsa bevonja a tésztát, ha szükséges, egy kevés főzővízzel hígítsuk.