![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fokhagymás tejben pácolt csirkemell: a pirosra sütött húst az olvadt sajt koronázza meg
![ftpcscover](https://kep.index.hu/1/0/3803/38030/380302/38030213_2901787_354e8c368751e126a673c0dc19ff4bff_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A csirkemell omlós és ízletes lesz a fokhagymás, tejes pácnak köszönhetően.
A fokhagymás, tejes pác nagyon kedvelt a magyar konyhában, a hagyományos kedvenc, a vasi pecsenye is így készül, a pác szó szerint csodát tesz a hússal. A fokhagyma zamata kellemesen átjárja, nem túl intenzíven, mégis érezhető, a tejtől pedig vajpuha lesz, szétolvad az ember szájában a hús. A legjobb, ha egy éjszakát pihennek a pácban a szeletek, de néhány óra is megteszi.
A sütés máshogy történik, mint a vasi pecsenyénél, bundát nem kap a hús. Amivel ínycsiklandóbbá lehet tenni, az a sajt, ezt csak utolsó mozzanatként szórd a szeletekre. Tökéletes ebéd az így készült csirkemell, kínálj mellé salátát vagy más köretet. Ha pedig szeretnéd, csirkehús helyett pulykával is elkészítheted az ízletes fogást.
Fokhagymás tejben pácolt csirkemell
![ftpcsct](https://kep.index.hu/1/0/3803/38030/380302/38030227_d1eb34e0bdcd598d5ac72d41a3b0ee0e_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dekagramm csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 5 deciliter tej
- 1 teáskanál vaj
- 10 dekagramm sajt
- 1 deciliter száraz fehérbor
- kevés olaj
Elkészítés:
A csirkemellfilét vágjuk 2 centiméter vastagságú szeletekre (vagy hagyjuk egészben), majd mindkét oldalán fűszerezzük sóval és borssal.
A tejet öntsük tálba, a megpucolt fokhagymát reszeljük bele, majd a csirkemellszeleteket helyezzük a tejbe, fedjük le és tegyük hűtőbe néhány órára, de egy egész éjszakát is pihenhet benne.
A vajat és az olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, majd helyezzük bele a hússzeleteket, mindkét oldalán süssük pirosra őket. Öntsük alájuk a bort és lefedve addig pároljuk, míg a folyadék elpárolog, közben néha fordítsuk meg a húst. Ha elfőtt az összes folyadék, de a hús még nem készült el, akkor kevés víz vagy bor kerülhet még alá.
Amikor a hús megpuhult, szórjuk rá a reszelt sajtot és még 5-10 percig lefedve hagyjuk kis láng felett, hogy a sajt ráolvadjon a húsra.
Az elkészült húst kínáljuk salátával vagy más tetszőleges körettel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!