Gombás, zöldfűszeres újkrumpli ropogósra sütve: tökéletes köret sültek mellé
Az egyszerű sült húst is fejedelmi ebéddé teszi a gombás, zöldfűszeres újkrumpli.
A görög konyha kellemesen fűszeres, mégis könnyed ételeket vonultat fel, és egyáltalán nem csak gyrosból vagy muszakából áll. Nagyon sokfajta halas és zöldséges ételt kóstolhatsz, de a savanykás, frissítő ízvilágot is megtalálhatod a fogások közt. A mediterrán országban a meleg miatt inkább a könnyedebb fogások a kedveltek, illetve a zöldségek, friss saláták mindig nagy hangsúlyt kapnak a menüben.
A görög konyha előszeretettel használja a kakukkfüvet, az oregánót, a kaprot és a koriandert, és természetesen az olívaolajat, az olívabogyót és a fokhagymát is. Ha bevásároltál újkrumpliból, és egy kicsit másképp szeretnéd elkészíteni, akkor készítsd görögösen, fokhagymával és egy kis citrommal, természetesen sütőben sütve.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A krumplikat tisztítsuk meg, a nagyobbakat vágjuk félbe.
Egy nagyobb tálba tegyük bele a krumplit, öntsük rá az olívaolajat, 2 kanál citromlevet, a fűszereket, az összenyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól forgassuk össze.
Egy tepsit takarjunk le sütőpapírral, és terítsük szét rajta a krumplit.
Süssük 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz a külseje és a belseje pedig puha.
Vegyük ki a sütőből, és tegyük egy tálba, majd öntsünk rá a maradék 1 kanál citromlevet.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu