Puha paradicsom rengeteg fokhagymával sütve – Sütőben készül az egészséges köret

sütőben sült paradicsom cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyorsan elkészül és mindenféle sülthöz illik ez a paradicsom, amelybe finoman sül bele a fokhagyma aromája.

A paradicsom az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag, hiszen szósznak megfőzve, levesnek, lecsóba és persze nyersen, salátának elkészítve is tökéletes. Paradicsom nélkül nincs olasz konyha sem, a legtöbb pizza- vagy tésztaszósz alapja is ez a zöldség.

Ha nincs kedved sokat bíbelődni a belőle készült ételekkel, akkor egyszerűen süsd meg a paradicsomot, néhány alapfűszeren kívül a fokhagyma tökéletesen elég hozzá. Ehhez a recepthez nyugodtan használhatsz kicsit elfáradt, puhább paradicsomokat is, így azok is megmenekülnek, amelyeket nem biztos, hogy már megennél szendvicsbe téve.

Fokhagymával sült paradicsom

sütőben sült paradicsom recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 700 gramm paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint petrezselyem vagy bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 

A paradicsomokat vágjuk félbe - ha nagyok, akkor vastagabb szeletekre is lehet -, a vágott felükkel felfelé fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Spricceljünk rájuk olívaolajat, majd oszlassuk el rajtuk az egészen apróra vágott fokhagymát, végül borsozzuk. A végén morzsoljunk rájuk petrezselymet vagy bazsalikomot, sózzuk meg ízlés szerint. 

Süssük 20 percig. Azonnal, forrón tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük