Melengető tea whiskyvel keverve – A skót Hot Toddy jólesik a hidegben
A hidegben kortyolgass forró italokat, mértékkel alkoholosat is, de ne állj meg a forralt bornál.
A karácsony, gasztronómiai szempontból, a fűszerek bűvöletében telik, így nem kérdés, hogy ez a forró italok kínálatára is vonatkozik.
A forró, mandarinos gyömbérsörhöz egyáltalán nem szükséges garmadányi hozzávaló, viszont a minőségre itt is érdemes komolyabb figyelmet fordítani. A mandarin legyen friss, a gyömbérsör és a whisky minőségi, a fűszerek pedig – a fahéjrúd, a szegfűszeg, a szegfűbors és a méz –, sorakozzanak fel a pulton.
Vegyünk elő egy közepes lábast, majd öntsük bele a gyömbérsört, a mandarinlevet, a mézet, tegyük bele a fahéjrudakat, a szegfűszeget és az őrölt szegfűborsot.
Lassú tűzön kezdjük el melegíteni, majd emeljük a lángot annyira, hogy éppen csak gyöngyözzön. Főzzük 5 percig.
Ha elkészült, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a whiskyt. Keverjük össze, majd adagoljuk ki hőálló poharakba.
Díszítsük mandarinszeletekkel, majd forrón tálaljuk.
A testnek és a léleknek is üdítő finomság lesz.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu