Krémsajtos, spenótos mártogatós forrón tálalva: sültek, zöldségek és kenyér mellé is finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A mártogatósok annyira feldobnak minden ételt, hogy nem lehet belőlük elég fajtát készíteni.
A mártogatósok alapvetően egészségesek, persze attól is függ, mit mártogatunk bele. Ezek a kencék általában előételek, így érdemes olyan alapanyagokat használni, amelyek nem terhelik meg túlságosan a gyomrot és hagynak helyet a többi fogásnak is.
Mostanában nagyon gyakran készítek spenótos ételeket, így örültem, hogy találtam egy sajtkrémalapú mártogatóst, amiben a spenót dominál. De nem ám csak összekeverjük a hozzávalókat, hanem összefőzzük őket, majd azon melegében kínáljuk.
Forró spenótos mártogatós
Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm krémsajt
- 180 milliliter tejszín
- 230 gramm spenót (fagyasztott)
- 0.5 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 milliliter zöldségalaplé
- 150 gramm gouda sajt
- 50 gramm parmezán (reszelt)
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- vaj (dinszteléshez)
Elkészítés:
A sajtot reszeljük le.
Egy lábasban olvasszunk fel egy kis vajat, dobjuk rá az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát. A spenótot is tegyük rá, majd amikor kicsit felolvadt, tegyük bele a sajtkrémet, a tejszínt, öntsük rá az alaplevet, majd forraljuk össze.
Adjuk hozzá a reszelt sajtokat is, és várjuk meg, amíg teljesen elolvadnak. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Azon melegében tálaljuk.
Fotó: Getty Images