Isteni, ropogós bundában sült gomba: fűszeres pácban áll, mielőtt a panírba kerül
A páctól sokkal ízletesebb, a panko morzsától sokkal ropogósabb lesz a gomba, krémes mártogatóssal érdemes kínálni.
A rántott finomságok népszerűsége töretlen: a rántott hús mellett a zöldségek is örök kedvencek, melyek valamilyen mártogatóssal kínálva esnek igazán jól. Az aranybarna, ropogós bundájú zöldségek közül az egyik legnagyobb favorit a karfiol, melyet máshogy is érdemes kipróbálni.
A karfiol bundája kellemesen ropogós, jó fűszeres. Én bő olajban sütöttem készre, de sütőbe tolva is működik a recept. Ha így tennél, akkor egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd kend le olajjal. Ezután a palacsintamasszába mártott karfiolrózsákat fektesd a tepsire, és told 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
A karfiolt szedjük rózsáira, és bő vízben főzzük félpuhára.
A lisztet keverjük össze a sóval, borssal, Cayenne-borssal, római köménnyel, fűszerpaprikával és a fokhagymával. Ezután a tojást és a tejet is adjuk hozzá, keverjük csomómentesre a palacsintaszerű masszát.
A félpuhára főtt rózsákat mártsuk a fűszeres bundába, majd bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu