Lédús paradicsom darált hússal töltve: könnyű, mégis laktató nyári fogás

Darált hússal töltött paradicsom cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szaftos, darált húsos ragu teszi izgalmassá és laktatóvá a paradicsomot, melyre még egy jókora adag reszelt sajt is kerül.

Ha nyár, akkor tombol a töltött zöldségek szezonja. Ilyenkor nagy kedvenc a töltött paprika, cukkini vagy padlizsán. A töltelék sokféle lehet, készülhet csak zöldségből vagy húsból, bármelyikre is essen a választás, a reszelt sajt mindegyik változathoz remekül illik.

A töltött paradicsom készítésénél érdemes nagyobb darabokat használni. A paradicsom kikanalazott belsejét forgasd egybe a darált hússal, ha viszont mégis megmaradna, akkor sem kell kidobni a kikapart részt. Fagyasztózacskóban eltéve mehet a mélyhűtőbe, levesek vagy raguk készítésénél hasznát veheted.

Fűszeres darált hússal töltött paradicsom

Darált hússal töltött paradicsom ct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús (csirke, pulyka vagy sertés)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 10 darab paradicsom (nagyobb darabok)
  • 12 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy kevés olajat forrósítsunk fel egy magas falú serpenyőben, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a darált húst, és gyakran kevergetve pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.

A paradicsomokat mossuk meg, a tetejüket vágjuk le, a belsejüket kaparjuk ki.

A paradicsomok kikapart belsejét forgassuk egybe a darált hússal, majd töltsük meg a masszával a zöldséget.

A töltött paradicsomokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-10 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük