
Lédús paradicsom darált hússal töltve: könnyű, mégis laktató nyári fogás

Szaftos, darált húsos ragu teszi izgalmassá és laktatóvá a paradicsomot, melyre még egy jókora adag reszelt sajt is kerül.
Ha nyár, akkor tombol a töltött zöldségek szezonja. Ilyenkor nagy kedvenc a töltött paprika, cukkini vagy padlizsán. A töltelék sokféle lehet, készülhet csak zöldségből vagy húsból, bármelyikre is essen a választás, a reszelt sajt mindegyik változathoz remekül illik.
A töltött paradicsom készítésénél érdemes nagyobb darabokat használni. A paradicsom kikanalazott belsejét forgasd egybe a darált hússal, ha viszont mégis megmaradna, akkor sem kell kidobni a kikapart részt. Fagyasztózacskóban eltéve mehet a mélyhűtőbe, levesek vagy raguk készítésénél hasznát veheted.
-
2023-09-25 08:52:01
-
2023-09-14 07:32:01
-
2023-08-25 10:32:01
Fűszeres darált hússal töltött paradicsom

Hozzávalók 10 darabhoz
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg darált hús (csirke, pulyka vagy sertés)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 10 darab paradicsom (nagyobb darabok)
- 12 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Egy kevés olajat forrósítsunk fel egy magas falú serpenyőben, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a darált húst, és gyakran kevergetve pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
A paradicsomokat mossuk meg, a tetejüket vágjuk le, a belsejüket kaparjuk ki.
A paradicsomok kikapart belsejét forgassuk egybe a darált hússal, majd töltsük meg a masszával a zöldséget.
A töltött paradicsomokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-10 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!