Ropogós, fehérboros csirkecomb vele sült zöldségekkel: fenséges főfogás
Ínycsiklandó ételt varázsolhatsz a csirkecombból, ha zöldségekkel együtt sütöd ropogósra. A bor különleges ízt ad neki.
Forralt bort készíteni a világ legegyszerűbb feladata, mégis el lehet csúszni egy-két dolgon. Fontos például, hogy jó minőségű bort használj alapnak, ne gondold, hogy az olcsó, cukrozott változatok is megfelelnek majd erre a célra. A fűszerezést pedig ne egy fajta melegítő fűszerrel próbáld megoldani, a legjobb, ha fahéj, szegfűszeg, ánizs is kerül a borba, de a narancs is sokat dob a végeredményen.
Itt írtunk róla korábban, hogy a nevével ellentétben miért nem szabad forralni a bort, úgyhogy nagyon figyelj oda, hogy forráspont alatt maradjon az ital, ne bugyogjon, inkább csak melegítsd. Így sokkal jobban megőrzi az aromáját és persze az alkoholtartalmát is a bor.
A narancsot mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre.
Tegyünk minden hozzávalót egy lábasba.
Kezdjük el melegíteni, de épp csak addig, amíg elkezd gyöngyözni, aztán vegyük a lehető legkisebbre a lángot. Így főzzük fedő alatt 10 percig, de fontos, hogy ne forrjon, semmiképp se bugyogjon.
Vegyük le a tűzről, szűrjük le, majd töltsük poharakba.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu