Tartalmas krémleves kelbimbóval: tisztítókúrába is beillesztheted
Próbáld ki ezt az izgalmas, vitamindús zöld krémlevest, amely mennyeien tartalmas, mégis beillesztheted a tisztítókúrádba: kelbimbó, karfiol és rengeteg friss zöldfűszer dúsítja.
Ha kedveled a kelbimbót, és odáig vagy az ázsiai konyháért, akkor ez a számodra tökéletes köret, hiszen épp a kettőt kombinálja. A zsenge kelbimbó sütőben pirul aranybarnára, és édes chiliszószba kevert gyömbér és fokhagyma teszi ellenállhatatlanná.
A kissé édes és pikáns szósz üde színfoltot visz az egyébként hétköznapi ételbe, amelyet szintén házilag tudsz elkészíteni. A kelbimbót tetszés szerint tovább dúsíthatod magvakkal vagy diófélékkel: a pirított szezámmag és a kesudió is jól állnak majd neki. Ha pedig egytálételt készítenél a szuper zöldségből, akkor próbáld ki ezt a mesésen krémes rakott kelbimbót.
Először a kelbimbót sütjük meg. Ehhez mossuk meg őket, szedjük le a megbarnult külső leveleket, és vágjuk félbe. Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 175 fokon addig süssük, amíg kissé megbarnulnak a széleik. Ez mérettől függően 30-35 percet vesz igénybe.
Közben készítsük el a szószt. Egy kisebb tálban keverjük össze a keményítőn kívül valamennyi hozzávalót. Egy serpenyőben, kevés olajon, 1-2 perc alatt pirítsuk aranybarnára a gyömbért és a fokhagymát, majd öntsük rá a kikevert szószt. Keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt a 2 evőkanál vízzel, és öntsük a serpenyőbe. 2-3 perc alatt főzzük sűrű szósszá.
Öntsük az egészet az időközben megsült kelbimbóra, és alaposan forgassuk össze.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu