Tartalmas krémleves kelbimbóval: tisztítókúrába is beillesztheted
Próbáld ki ezt az izgalmas, vitamindús zöld krémlevest, amely mennyeien tartalmas, mégis beillesztheted a tisztítókúrádba: kelbimbó, karfiol és rengeteg friss zöldfűszer dúsítja.
A hűvösebb időben jólesnek a tartalmas, melengető fogások, és ez a krémleves tökéletesen megfelel erre a célra. Emellett igazán egészséges, laktató és tele van antioxidánsokkal, és nagyon távol áll a sablonos tisztítókúrákban megtalálható káposztalevestől.
A kelbimbó mellett a leves másik szuper alapanyaga a karfiol, ami a vitaminok mellett a krémes állagról is gondoskodik. És hogy igazán tartalmas legyen, kesudió is kerül bele. Ahhoz, hogy selymesre tudd turmixolni a csonthéjast, főzés előtt áztasd egy órára forró vízbe.
Kelbimbókrémleves
Hozzávalók 6 személyre
- 1 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 3 db zellerszár
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 csipet bors
- 1.5 l zöldségalaplé vagy víz
- 500 g kelbimbó
- 1 fej karfiol (kb. 600 g)
- 150 g áztatott kesudió
- 100 g bébispenót
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 csokor friss menta
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3 ek friss citromlé
- 200 ml kókuszkrém
Elkészítés:
Hevítsünk fel egy nagyobb edényt, és az olívaolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és zellerszárat.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a rózsáira szedett karfiolt, kelbimbót és a leszűrt kesudiót, majd öntsük fel az alaplével vagy vízzel. Forrástól számítva, alacsony hőfokon főzzük 10-15 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
Öntsük a levest turmixgépbe (vagy használjunk botmixert), adjuk hozzá a bébispenótot, a friss zöldfűszereket, a citromlevet és a kókuszkrémet, és pürésítsük selymes állagúra.
Tetszés szerint zöldfűszerekkel, pirított szezám- vagy fenyőmaggal kínáljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!