Tartalmas krémleves kelbimbóval: tisztítókúrába is beillesztheted

Kelbimbokremleves karfiollal c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Próbáld ki ezt az izgalmas, vitamindús zöld krémlevest, amely mennyeien tartalmas, mégis beillesztheted a tisztítókúrádba: kelbimbó, karfiol és rengeteg friss zöldfűszer dúsítja.

A hűvösebb időben jólesnek a tartalmas, melengető fogások, és ez a krémleves tökéletesen megfelel erre a célra. Emellett igazán egészséges, laktató és tele van antioxidánsokkal, és nagyon távol áll a sablonos tisztítókúrákban megtalálható káposztalevestől.

A kelbimbó mellett a leves másik szuper alapanyaga a karfiol, ami a vitaminok mellett a krémes állagról is gondoskodik. És hogy igazán tartalmas legyen, kesudió is kerül bele. Ahhoz, hogy selymesre tudd turmixolni a csonthéjast, főzés előtt áztasd egy órára forró vízbe.

Kelbimbókrémleves

Kelbimbokremleves karfiollal

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db zellerszár
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk
  • 1 csipet bors
  • 1.5 l zöldségalaplé vagy víz
  • 500 g kelbimbó
  • 1 fej karfiol (kb. 600 g)
  • 150 g áztatott kesudió
  • 100 g bébispenót
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 csokor friss menta
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 3 ek friss citromlé
  • 200 ml kókuszkrém
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy nagyobb edényt, és az olívaolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és zellerszárat.

Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a rózsáira szedett karfiolt, kelbimbót és a leszűrt kesudiót, majd öntsük fel az alaplével vagy vízzel. Forrástól számítva, alacsony hőfokon főzzük 10-15 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

Öntsük a levest turmixgépbe (vagy használjunk botmixert), adjuk hozzá a bébispenótot, a friss zöldfűszereket, a citromlevet és a kókuszkrémet, és pürésítsük selymes állagúra.

Tetszés szerint zöldfűszerekkel, pirított szezám- vagy fenyőmaggal kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük