![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fűszeres, szaftos marhafasírt: akár előre is elkészítheted
![mfcover](https://kep.index.hu/1/0/4119/41199/411990/41199079_3143849_de6fddb170e5a7e979dfe320284706ba_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A fasírtot sütheted zsemlemorzsába forgatva bő olajban, vagy bunda nélkül, jóval kevesebb zsiradékon.
A marha jellegzetes ízéhez remekül passzolnak az intenzív aromájú fűszerek, sokkal izgalmasabb, ha keversz a masszába kakukkfüvet, de helyette vagy mellé majoránnat is adhatsz attól függően, mennyire szereti a család. Ha teheted, friss zöldet is tegyél a masszába, 1 csokor finomra vágott petrezselyemtől sokkal mutatósabb lesz a fasírtgolyó.
Mivel a fasírtgolyó zsemlemorzsába forgatva az igazi, én bő olajban szoktam aranybarnára sütni, de nem kötelező a példámat követni. Ha szeretnéd, bunda nélkül, kevés olajon süsd meg serpenyőben, de sütőbe tolva is készülhet az ízletes marhafasírt. Az összeállítása egyszerű, akár elő is készítheted másnapra, tedd hűtőbe, így az ízeknek is van idejük összeérni. A kisült fasírtot kínáld krumplipüré és saláta mellé, de akár főzelékkel is kipróbálhatod.
Fűszeres marhafasírt
![mfct](https://kep.index.hu/1/0/4119/41199/411991/41199165_7095698c57826575d7483fac1636199b_wm.jpg)
Hozzávalók 45 darabhoz
- 2 darab zsemle
- 60 dkg marhahús
- 2 darab tojás
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 bögre zsemlemorzsa (opcionális)
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A zsemlét áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi.
A húshoz adjuk hozzá a tojást, sót, borsot, a hagymákat reszelve, kakukkfüvet, pirospaprikát és a vízbe áztatott zsemlét kinyomkodva.
A bekevert fasírtot fóliával lefedve egy éjszakára hűtőbe tehetjük, másnap pedig kisüthetjük, de akár az összeállítás után azonnal is süthetjük.
A masszából formázzunk tetszőleges golyókat, forgassuk meg őket a zsemlemorzsában, majd bő olajban, mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!