Fűszeres, sajttal sült húsgolyó: egyszerűen készül a csodás feltét

14
Nyomtatás
Fűszeres, sajttal sült húsgolyó cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ínycsiklandó húsgolyó tetején olvadt sajt csábít. Egyszerű, mégis nagyon finom étek, ami kezdőknek is sikerülni fog.

A húsgolyó az egész világon kedvelt finomság. Sok nemzet konyháján találni különleges recepteket, ilyen a svédek híres húsgombóca, de a japánok is büszkélkedhetnek saját változattal. Van, aki sűrű mártásban szereti, míg más sajttal töltve vagy pikáns fűszerezéssel.

Egyszerű és finom

Most egy nagyon könnyen összedobható húsgolyóreceptet mutatunk, melynek a tetején sajt olvad. Természetesen ez a húsgolyó belsejébe is kerülhet, de így egyszerűbb kivitelezni. Ha izgalmasabbá tennéd a masszát, akkor keverj bele zöldfűszert, aszalt paradicsomot vagy sült paprikát. Ezektől az extráktól csak még finomabb a húsgolyó!

Fűszeres, sajttal sült húsgolyó

Fűszeres, sajttal sült húsgolyó ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg darált hús (csirke, pulyka, marha vagy sertés)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • kevés olaj
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tegyük tálba, és keverjük össze a sóval, borssal, oregánóval, fokhagyma-granulátummal és Cayenne-borssal.

Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral és kenjük le olajjal.

A bekevert masszából formázzunk húsgolyókat, amiket kicsit lapítsunk ki, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. A kissé kilapított húspogácsa tetejét fújjuk vagy kenjük le olajjal. Ezután a reszelt vagy kis darabra vágott sajtot helyezzük a húspogácsa tetejére.

A sajttal megkoronázott húsgolyókat toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon