Szaftos húsgolyók currys szószban: a mártás az étel lelke
Ha kedveled a krémes, fűszeres curryket, imádni fogod az így készült húsgolyót, nem lehet abbahagyni.
A húsgolyó az egész világon kedvelt finomság. Sok nemzet konyháján találni különleges recepteket, ilyen a svédek híres húsgombóca, de a japánok is büszkélkedhetnek saját változattal. Van, aki sűrű mártásban szereti, míg más sajttal töltve vagy pikáns fűszerezéssel.
Most egy nagyon könnyen összedobható húsgolyóreceptet mutatunk, melynek a tetején sajt olvad. Természetesen ez a húsgolyó belsejébe is kerülhet, de így egyszerűbb kivitelezni. Ha izgalmasabbá tennéd a masszát, akkor keverj bele zöldfűszert, aszalt paradicsomot vagy sült paprikát. Ezektől az extráktól csak még finomabb a húsgolyó!
A darált húst tegyük tálba, és keverjük össze a sóval, borssal, oregánóval, fokhagyma-granulátummal és Cayenne-borssal.
Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral és kenjük le olajjal.
A bekevert masszából formázzunk húsgolyókat, amiket kicsit lapítsunk ki, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. A kissé kilapított húspogácsa tetejét fújjuk vagy kenjük le olajjal. Ezután a reszelt vagy kis darabra vágott sajtot helyezzük a húspogácsa tetejére.
A sajttal megkoronázott húsgolyókat toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu