Fűszeres, pirosra sült pulykacomb: így nem szárad ki sütés közben

5
Nyomtatás
Fűszeres, sült pulykacomb cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A lassan sült pulykacomb ínycsiklandó, ráadásul a hús elkészítésével nincs sok munka, a lényeg a türelem és a sok-sok fűszer.

A legtöbb családban a csirke a legkedveltebb húsféle. Ha pedig szárnyas, érdemes szót ejteni a pulykáról is. A méretes madár főleg ünnepnapokon kerül az asztalra, pedig rengetegféle izgalmas fogás készülhet belőle. Lehet az egy tartalmas leves, ragu, pörkölt vagy sült. Maradjunk most a combnál, amit sokféleképpen pirosra lehet sütni.

Ne sajnáld a fűszereket!

A pulykacombot sütés előtt ajánlott bevagdosni, mert úgy a kialakított zsebekbe fokhagymát vagy szalonnadarabokat lehet tűzdelni. Ez azért jó, mert úgy sokkal ízletesebb és omlósabb hús kerül ki a sütőből.

Hogy ne legyen száraz a sült, más turpisságokat is érdemes bevetni: a receptben például lassan sül, a comb alá pedig alaplé is kerül, amit nyugodtan lehet pótolni, ha szükségesnek érzed.

A sült lelke az aromás fűszerekben rejlik, akár rozmaringgal, chilivel vagy tárkonnyal is megbolondíthatod, sőt, még erős paprikakrémmel is bekenheted mustár helyett. Légy merész, és szeress bele ebbe a különleges sültbe!

Fűszeres, sült pulykacomb

Fűszeres, sült pulykacomb ct

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 1 darab pulykacomb
  • 2 evőkanál mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • olaj szükség szerint
  • 2.5 dl alaplé vagy víz
Recept idők

Elkészítés:

A pulykacombot készítsük elő, ha túl méretes, akkor vágjuk be késsel.

A húst kenjük le mustárral, majd szórjuk meg sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagyma-granulátummal és fűszerpaprikával.

A hagymát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszőlegesen.

Az összekészített hagymát szórjuk tepsire.

A hagymaágyra fektessük rá a pulykacombot. Ezután locsoljuk meg olajjal, és öntsük alá az alaplét.

A pulykacombot toljuk 140 fokosra előmelegített sütőbe, 2-3 óra alatt süssük készre. (A sütési idő a pulykacomb méretétől függ, ha méretes, akkor 1 órával több idő is szükséges lehet, míg elkészül.)

Az elkészült sültet párolt zöldségekkel vagy más körettel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon