Kiadós pulykaleves sok zöldséggel: ezután nem kell második fogás

Zöldséges pulykaleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tartalmas pulykalevest érdemes szezonális zöldségekkel gazdagítani. Tápláló és ízletes fogás, mely nem terheli a gyomrot, remek tavaszköszöntő étel.

A zord idő utolsó szelei fújnak, most már érezni a tavasz kellemes érintését. Ilyenkor már nem kívánjuk annyira a nehéz, téli fogásokat, előtérbe kerülnek a könnyed ételek, melyek laktatóak, mégsem terhelik a gyomrot.

Ilyen fogások például a levesek. A választék bőséges, az egyik nagy kedvenc a húsleves: a bevált régi recept helyett azonban érdemes kipróbálni valami újat, ilyen az alábbi pulykaleves. A zöldségekkel érdemes bőkezűen bánni, a szezon kedvenceivel dúsítani a levest. Mehet bele zöldborsó, sárga- vagy zöldbab, de mirelitet is használhatsz. A friss fűszernövényekről se feledkezz meg, dobd fel a levest friss petrezselyemmel vagy zeller zöldjével.

Zöldséges pulykaleves

Zöldséges pulykaleves ak

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 darab karalábé
  • 4 szál angol zeller
  • 20 dkg krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk tetszőleges darabokra, majd hideg vízben tegyük fel főni. Amikor felforrt, a habját szűrjük le, majd tegyük a levesbe az egészben hagyott hagymát és fokhagymát, így főzzük addig, amíg a hús megpuhul.

Amikor a hús puha, akkor adjuk hozzá a tetszőlegesen feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert és krumplit. A levest fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával.

A levest főzzük addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük