
Kiadós pulykaleves sok zöldséggel: ezután nem kell második fogás

A tartalmas pulykalevest érdemes szezonális zöldségekkel gazdagítani. Tápláló és ízletes fogás, mely nem terheli a gyomrot, remek tavaszköszöntő étel.
A zord idő utolsó szelei fújnak, most már érezni a tavasz kellemes érintését. Ilyenkor már nem kívánjuk annyira a nehéz, téli fogásokat, előtérbe kerülnek a könnyed ételek, melyek laktatóak, mégsem terhelik a gyomrot.
Ilyen fogások például a levesek. A választék bőséges, az egyik nagy kedvenc a húsleves: a bevált régi recept helyett azonban érdemes kipróbálni valami újat, ilyen az alábbi pulykaleves. A zöldségekkel érdemes bőkezűen bánni, a szezon kedvenceivel dúsítani a levest. Mehet bele zöldborsó, sárga- vagy zöldbab, de mirelitet is használhatsz. A friss fűszernövényekről se feledkezz meg, dobd fel a levest friss petrezselyemmel vagy zeller zöldjével.
-
2023-05-18 10:32:01
-
2023-05-12 10:32:01
-
2023-05-10 08:32:02
Zöldséges pulykaleves

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg pulykahús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 1 darab karalábé
- 4 szál angol zeller
- 20 dkg krumpli
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál majoránna
Elkészítés:
A húst vágjuk tetszőleges darabokra, majd hideg vízben tegyük fel főni. Amikor felforrt, a habját szűrjük le, majd tegyük a levesbe az egészben hagyott hagymát és fokhagymát, így főzzük addig, amíg a hús megpuhul.
Amikor a hús puha, akkor adjuk hozzá a tetszőlegesen feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert és krumplit. A levest fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával.
A levest főzzük addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!