Aromás fűszervaj friss zöldfűszerekkel: sokoldalúan felhasználhatod

3
Nyomtatás
Zoldfuszeres-fuszervaj-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A friss zöldfűszerekkel készülő fűszervaj intenzív aromájának garantáltan nem tudsz ellenállni: pirítósra, sült zöldségekhez vagy húsokhoz is szuper!

A fűszervaj az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben készülő házi szendvicskrém, amit amellett, hogy pirítósra kened, még nagyon sokféleképpen felhasználhatsz.

A leggyakrabban steaket és más sült húsokat, például kijevi csirkét ízesítenek vele, de bátran használd sült zöldségekhez is: például ehhez a puha zellersteakhez is mennyei.

Fűszervaj zöldfűszerekkel

Zoldfuszeres-fuszervaj

Hozzávalók 5 adaghoz

  • 100 g növényi vajalternatíva
  • 2 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk bors
  • 1 ek friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 ek friss metélőhagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Adjuk a puha vajalternatívához a fokhagymát és a fűszereket, és egy villával dolgozzuk össze.

Csomagoljuk fóliába, képezzünk belőle rudat és hűtsük le – így könnyebben szeletelhető és felhasználható.

Kenjük pirítósra, vagy olvasszuk sült húsokra, zöldségekre – mint ahogy ennél a sült zellernél is történt.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon