Levendulás fűszervaj édes reggelikhez: pirítóson nincsen párja

6
Nyomtatás
Levendulas-fuszervaj-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fűszervaj igazi ínyencségnek számít, hiszen a megszokott zöldfűszeres változatoktól eltérően levendulavirággal készül.

Ha hozzám hasonlóan levendularajongó vagy, akkor bizonyára a mostani az egyik kedvenc időszakod az évben, és megpróbálsz minden levendulás receptet elkészíteni. Ha a levendulaszörp, a levendulás fagyi vagy az omlós levendulás keksz már a kisujjadban van, akkor jöhet a következő szint egy ínyenc fűszervaj formájában.

A megszokott fűszervajakkal ellentétben ez egy édes, enyhén vaníliás változat, amelyben a levendulavirágé a főszerep. Az elkészítése nagyon egyszerű: annyi a dolgod, hogy a szobahőmérsékletű vajat habosra kevered a többi hozzávalóval, fóliába csomagolod és lehűtöd. Máris kész a nyári kence, amely nemcsak pirítóson mennyei, de kekszre, muffinra vagy piskótára is kenheted. A tej- és laktózmentes változathoz használj növényi vajalternatívát.

Levendulás fűszervaj

Levendulas-fuszervaj

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 100 g szobahőmérsékletű vajalternatíva vagy vaj
  • 2 tk. megtisztított, apróra vágott levendulavirág
  • 1 tk. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajalternatívát (vagy vajat) kézi mixerrel dolgozzuk habosra a levendulával, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

Csomagoljuk fóliába, formázzunk belőle rudat, majd dermedésig pihentessük néhány órát hűtőben.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon