
Isteni sonkás-sajtos omlettszendvics: laktató, meleg reggeli pillanatok alatt

10 perc alatt kész ez a tartalmas szendvics, ha szereted a tojásos reggeliket, ezt is imádni fogod.
Pillanatok alatt elkészítheted ezt a meleg, laktató reggelit, amely szinte semmi munkával, pár hozzávalóból készül. Lényegében egy melegszendvicsről van szó, mégis több annál, ugyanis a kenyérszeletek tojással sülnek össze. Becsapós ez az étel, nagyon tartalmas, az omlett, a kenyér és a feltétek kerek egészet alkotnak.
A kenyeret simán a tojással is összesütheted, de érdemes megtölteni valamivel: én most sonkát és sajtot rejtettem bele. Vigyázz, előbbi sóz is, úgyhogy óvatosan fűszerezd a tojást. Ahogy a sajt megolvadt, el is készült a szendvics, tálalhatod is.
-
2023-04-15 11:08:01
-
2023-03-30 08:32:02
-
2023-03-27 09:32:02
Omlettszendvics

Hozzávalók 1 darabhoz
- 2 db tojás
- 30 ml tej
- ízlés szerint só, bors
- 2 szelet kenyér (toast)
- 3 ek vaj
- 1 ek olaj
- 2 vékony szelet sonka
- 2 szelet sajt
- zöldhagyma (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a tojásokat és a tejet. Sózzuk, borsozzuk.
A kenyérszeletek mindkét oldalát kenjük meg vajjal.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd adjunk hozzá 1 evőkanál vajat és olajat. Ha elolvadt a vaj, öntsük rá a tojást, oszlassuk el a serpenyőben. Tegyük rögtön a tojás és a serpenyő közepére a két szelet kenyeret egymás mellé. Ha a tojás megszilárdult körülötte, fordítsuk meg az omlettet a belesült kenyérszeletekkel együtt.
Hagyjuk a másik felét is 1 percig sülni, majd a tojás túllogó részeit hajtsuk rá a kenyérszeletekre minden oldalról. Tegyünk az egyik kenyérszeletre 2 szelet sonkát és sajtot, majd hajtsuk rá az üres felét, hogy egy szendvicset kapjunk.
Az így kapott szendvicset süssük oldalanként fél-fél percig. Ha a sajt megolvadt benne, tegyük tányérra, majd rögtön kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!