Tartalmas raguleves pulykagombóccal: kiadós és finom

14
Nyomtatás
Gazdag raguleves pulykagombóccal cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Igazi mindent bele a fazékba raguleves! Bőséges és ízletes, amit bátran továbbgondolhatsz.

Ez a leves könnyedén továbbálmodható, a receptben írt zöldségek mellé kerülhet még zeller, gomba, karfiol vagy más, amit jónak vélsz. A leves fűszerezése is alakítható, jól áll neki a tárkony, vagy dobd fel kevés csípős paprikakrémmel. Változtatásokat is eszközölhetsz, borsó helyett zöldbabbal is finom lesz.

A húsgombóccal készített levesből érdemes nagyobb adagot készíteni, mert hűtőben tárolva több napig eláll, felmelegítve pedig pont olyan finom, mintha frissen készült volna. Mivel ez egy magyaros leves, tálalásnál tejföl is kerülhet a fogás tetejére, és kenyeret is kínálhatsz mellé.

Gazdag raguleves pulykagombóccal

Gazdag raguleves pulykagombóccal ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csokor újhagyma
  • 4 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 2 darab krumpli
  • 1 fej karalábé
  • 50 dkg darált pulykahús
  • só és bors ízlés szerint
  • fél teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • fél teáskanál oregánó
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés olaj
  • 200 g zöldborsó
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só, bors, oregánó ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket (újhagyma, sárgarépa, fehérrépa, krumpli, karalábé) tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen.

A darált húst forgassuk egybe a sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymával, oregánóval, tojással, zsemlemorzsával és a finomra aprított petrezselyemmel. A begyúrt masszából formázzunk tetszőleges húsgolyókat, és sorakoztassuk őket tálcára.

Magas falú lábasban hevítsünk kevés olajat, majd a húsgombócokat pirítsuk körbe, utána szedjük tálcára és tegyük félre.

A lábasban, amiben a húsgolyó pirult, dobjuk bele az előkészített zöldségeket és a borsót. Alaposan keverjük át, pirítsuk 3-4 percig, majd forgassuk hozzájuk a fűszerpaprikát, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Tetszés szerint ízesítsük sóval, borssal, oregánóval, és főzzük 20-25 percig.

Ezután tegyük a levesbe a körbepirult húsgombócokat, és főzzük még 15-20 percig.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon